Wpis z mikrobloga

Mirki, co gdybym jeździł bez dowodu rejestracyjnego (nie mam wydanego, a tymczasowy się przedawnił) i bez aktualnego przeglądu technicznego? Normalnie za brak dowodu jest 50zł mandatu, za brak przeglądu zabierają dowód rejestracyjny. Ale ja go nie mam! Więc co gdyby mnie policja złapała? 50 zł tylko? Jakie są konsekwencje?
#pytanie #prawojazdy #prawo
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Loxyms: Wszystko zalezy od fukncjonariusza. Od zatrzymania dowodu i mandatu za brak przegladu do mandatu za brak przegladu i odholowania na parking policyjny.
  • Odpowiedz
@bart0sz: No właśnie chyba nie ma mandatu za brak badań (nigdzie w necie o tym nie widziałem). Mogą odholować mi samochód, ale jest sprawny w 100% więc nie powinni.
  • Odpowiedz
@Loxyms: Jeżeli mają możliwość to sprawdzić na drodze przez bagietofon (a nie wiem czy mają) to 500zł za powożenie pojazdem niedopuszczonym do ruchu. I jak będzie milicjant k---s, to laweta.
  • Odpowiedz
@Loxyms: Ostatnio mnie złapali 80 - coś kmh na 50. 200 zł za prędkość i mówi mi że 100 za brak rejestracyjnego i oc.

200 zł do zapłaty, za dokumenty dali mi pouczenie. Tylko mówi mi ze nie mogę dalej jechać bo będę popełniał wykroczenie. Pytam się go, czy mogę zostawić tu auto? On mówi że tak, ale oni i tak za parę minut jadą i nie będą mnie ścigać,
  • Odpowiedz