Wpis z mikrobloga

Złota piła dla Szyszki. Minister ma swój pomnik przed Sejmem.

Członkowie Partii Razem odsłonili przed Sejmem ironiczny pomnik dedykowany ministrowi środowiska. Jest nim złota piła łańcuchowa, a podpis na cokole głosi: "Janowi Szyszce - wdzięczni deweloperzy i drwale".

http://www.wykop.pl/link/3637273/zlota-pila-dla-szyszki-minister-ma-swoj-pomnik-przed-sejmem/

#polska #neuropa #bekazpisu #bekazpodludzi #dobrazmiana #polityka
źródło: comment_5LiIH5cFlMOFIYgLj6irRGUPleWyHmxL.jpg
  • 57
@xionze: Tak faszyto, dziś ci się bilbordy nie podobają, jutro dach sąsiada, a pojutrze jego twarz. I co? W związku z tym że grupce estetów-faszystów coś się nie podoba to moja wolność ma być ograniczana?
Kolejną sprawą jest to że każdy chce mieć drzewka i żeby było ekologicznie(oczywiście na cudzej ziemi). A co z tymi co mieszkają w blokach i nie mają ziemi? Czemu tylko posiadacze ziemi i drzew mają znosić
@Droper: Najlepiej zasrać swoje miasto gównem i patrzeć jak śmierdzi. W żadnym cywilizowanym kraju nie ma czegoś takiego jak samowolka w miastach. Jest to domena krajów trzeciego świata, cała reszta ma plany urbanistyczne. Polaczek to by chciał zdychać w własnym gównie, dusząc się smogie, patrząc na billbordy i krzyczeć jakie to cudowne i wolne miejsce. #bekazprawakow
@Droper

Czemu tylko posiadacze ziemi i drzew mają znosić ekoobciążenia? Niech wprowadzą podatek dla tych co nie mają drzew i zebraną kase dzielą między tych co drzewa posiadają jako "dodatek na pielęgnacje drzew"

BRAWO, brawo, brawo! Wreszcie ktoś to napisał.

Skoro posiadacze drzew przysłużają się społeczności, uprawiając drzewa na swojej posesji, to społeczność powinna im za to płacić.

Inaczej dochodzi do takiego absurdu, że:

1. Kowalski i Wiśniewski mają dwie działki.
2.
@Droper: #!$%@? jak połamany, myślisz że jak ktoś ma działkę w środku miasta i dookoła żyją tysiące ludzi to może sobie tam robić co mu się żywnie podoba? A słyszałeś o możliwości odwołania pozwolenia na budowę? W Krakowie tak w tamtym roku było - jakiś deweloper Janusz chciał sobie #!$%@?ąć 11 piętrowy blok i całkiem zasłonić słońce ludziom z bloku obok, ludzie zaskarżyli budowę, magistrat cofnął pozwolenie na budowę
@Droper: dokładnie, jaki chory pomysł z tą ochroną przyrody! Ja bym jeszcze wszystkie puszcze powycinał, zwierzęta przerobił na konserwy, drążył podziemne tunele, osuszał zbiorniki wodne, ropą zalewał wszystko co ma silnik, narobił pięćdziesięcioro wnuczków i potem im powiedział - macie #!$%@?, ale mnie to już nie dotyczy :)
Kowalski na swojej sadzi 30 drzew, a Wiśniewski nic nie sadzi.

@ration: jak słyszę "Kowalski i Wiśniewski" to zaraz Korwin mi staje przed oczami. Jakoś te dwa nazwiska (wiem, bardzo popularne i mógł być przypadek, że takie same wybrałeś) szczególnie sobie upodobał dla swoich wywodów,
@haes82

Ja jeszcze dobieram do swoich wywodów Malinowskiego czasem, jak potrzebuję 3 graczy/postaci do zilustrowania, nie wiem jakich dobiera Korwin :).

Kiedyś w zadaniach/łamigłówkach pojawiał się Abacki, Babacki, Cabacki, ale jako że Babacki jest odleglejszy i zbyt wyabstrahowany, wolę Kowalskiego, Wiśniewskiego i Malinowskiego :).
@ImInLoveWithTheCoco: chyba nie jesteś z Warszawy, co? xD wdzięczny za robienie #!$%@? Norylska z tego mimo wszystko pięknego i klimatycznego miasta... pierwszy raz jakiekolwiek #!$%@? polityczne aż tak obrzydliwie #!$%@?ło się w życie codzienne ludzi.(,)
@Tical25: kiedy niestety jest to prawda. dać w tym kraju wolną rękę w gospodarowaniu czymkolwiek kończy się według następującego schematu: wyrżnąć drzewa -> rozjeździć trawnik robiąc z niego parking -> wysypać
@Dezynwoltura: Błąd. Oni dalej tu są , patrzą ze swoich 30letnich mieszkań z wielkiej płyty i będą patrzeć na wszelkie nadużycia wadzy która myśli że panami jest. A towarzyszy to szukaj w rządzie i obecnie nam panującej partyji
@Droper: Wycięcie drzew po drugiej stronie ulicy od mojego okna pogarsza estetykę widoku z owego okna, co obniża wartość mojego mieszkania na rynku nieruchomości, czyli doprowadza do uszczuplenia mojego majątku, naruszając NAP. Szach mat anarchokapitaliści ( ͡° ͜ʖ ͡°)