Wpis z mikrobloga

@maniserowicz: Co to za model orbitreku?
Tak wygląda Euro - € ( ͡° ͜ʖ ͡°) Prawy Alt + U ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Hurr durr... mówi o uzależnieniu od pieniędzy i nadmiernych wydatkach, a sam kupił GT86 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nihil_novi: GT86 to wcale nie jest jakieś szaleństwo. Nie wiem czy kupował nowe (~100kPLN) czy używane ale na fiata pandę z salonu można lekko wydać 50.000zł a jest to nieporównywalnie mniej samochodu
  • Odpowiedz
@nihil_novi: orbitrek to York x202, kupiłem lata temu i przez długi czas sobie stał, od nieco ponad roku używam regularnie
GT86 to akurat najrozsądniejsze możliwe rozwiązanie, bo kosztuje tyle co normalny samochód, w utrzymaniu też koszty są podobne (no z wyjątkiem ubezpieczenia) a jest jednocześnie spełnieniem mojego jedynego marzenia :)
Zresztą specjalnie kupiłem tę furkę przez lekturą FinNinja, po lekturze nie wiem czy bym kupił. A tak mam i jestem
  • Odpowiedz
@maniserowicz: Kurde, no i mam orzech do zgryzienia. Mam fajną prace, spokojną w niewielkim zespole. Zarabiam około 4300 na rękę na umowie o pracę z około 4 letnim doświadczeniem we Wrocławiu. Pracuję w WPF głównie, jest to nawet ciekawe, ogólnie chce się w tym rozwijać (większość tematów mam ogarniętych w projektach które utrzymuję i jak mi się nudzi to czasami coś tam próbuję ulepszać lub refaktoryzować, ostatnio przymierzam się do
  • Odpowiedz
@TheTick: oczywiście że lepiej mieć więcej niż mniej... tylko najważniejsze jest zadowolenie, satysfakcja i rozwój. Nie wierzę, że Mirek powiedział "zawsze bierz jak najwięcej i nie zwracaj uwagi na całą resztę" :).
Poza tym ja tutaj mówię nie o tym, że wysokie zarobki są złe (co by było bez sensu), tylko że ich przepieprzanie i uzależnianie się od nich jest złe.
  • Odpowiedz