Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 123
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ubezpieczyciel u którego od 20 lat jestem ubezpieczony (PZU) odsyła do ubezpieczyciela GDDKiA (Generali) - bo przecież na logikę oni winni zalewaniu, a ten każe mi się p-------ć bo... "Prace wykonane zgodnie z projektem!".

@robertx: czyli projekt z-----y. a projekt przygotowywała albo GDDKiA albo Strabak, zależy jaki przetarg był.

wiem, że łatwo mi się tak p------i sprzed komputera, ale metodą eliminacji ustal winnego i nie odpuszczaj, zawracaj dupę, pisz do
  • Odpowiedz
@advert: Nie odpuszczam... Ale po dwóch latach wydeptywania ścieżki między urzędami, wysyłania dziesiątek pism, gdzie to wszystko pozostaje bez rezultatu człowiek ma zwyczajnie dość ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@djocznik: @x-ray: Obawiam się, że to może być jedyne wyjście... Ale jak i ono zawiedzie? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@robertx: A składałeś wniosek o informację publiczną i pytałeś o dokładną dokumentację projektu? Do urzędu gminy lub GDDKiA? Może to pomogłoby ustalić winnych tego stanu. Tutaj znajdziesz nasz poradnik.
Nieprawnik here, ale w razie czego łap kontakt do naszych prawników https://porady.siecobywatelska.pl lub napisz na porady@siecobywatelska.pl, opisz sprawę, może oni znajdą coś, co da się tu jeszcze ugryźć (nie obiecuję, trudno mi tak ocenić z samego wpisu). Udzielamy pomocy bezpłatnie,
  • Odpowiedz
@robertx: dla mnie, na tyle na ile znam sie na moim fachu drogowym, sprawa jest oczywista. To wina projektanta, bo zakładam że ludzie z tej ruskiej korporacji pod mylącą nazwą Strabag zrobili jednak zgodnie z projektem. Pewnie projektant poszedł na łatwiznę i z braku odbiornika, do którego moglby odprowadzić wodę opadową, zaprojektował rowy odparowując, które w tej części wszechświata zwyczajnie nie działają bo mamy dodatni bilans wodny (więcej pada niż
  • Odpowiedz
@Xaveri: Głupie pomysły bywają najlepsze... Podsunąłeś mi pewien pomysł. Jutro o-------ę wszystko workami z piaskiem, i wodę która wylała się z rowu za pomocą pompy w-------ę z powrotem do rowu. Wyleje się na drogę, bo nie będzie miała gdzie, pewnie policja czy straż miejska przyjedzie mi mandat d-----ć, ale mam to w dupie

@galonim: @Nieprawidlowy_login: 3 razy próbowałem, 3 razy znajdowałem kancelarię, która się tym "kompleksowo zajmie"
  • Odpowiedz
@robertx: nie przyjmuje takiego wytłumaczenia. W poprzednim układzie drogowym odwodnienie działało. Budując nowy układ drogowy zmienili warunki wodne. Być moze woda wypływa od sąsiada ale zaczęła napływać od czasu przebudowy starej 7
  • Odpowiedz