Wpis z mikrobloga

@Astroc: Keynesowskie p---------e detected.
Babeczka chyba jeszcze nie odkryła, że Bitcoin dzieli się do 8 miejsc po przecinku (a mógłby nawet do 100). Pusty hejt na Bitcoina i porównywanie do ponzi... Że im nie wstyd publicznie się kompromitować, za trochę hajsu.

as a secret currency

lol
  • Odpowiedz
@Anaris: nie wiem jak można tak bez ogródek kłamać? Teraz pomyśleć, że na pewno we wszystkich dziedzinach życia tak samo oszukują a masy im wierzą. Jest szok w jakim zakłamanym świecie my żyjemy.
  • Odpowiedz
@Astroc: Ja uważam że ma racje. To że nie rozumiecie podstaw ekonomi nie oznacza że macie racje. Podam przykład, Chcę kupić kilka dodatkowych trezorów a ich cena wyrażona w BTC ciągle spada więc jako homo economicus chcę zapłacić jak najmniej i dlatego wciąż wstrzymuje się z zakupem. Jak by to wyglądało w skali globalnej?

• Odpowiedz
@Gensek tzn ze tego trezora nie potrzebujesz ;) ciekawe czy tak samo można powiedzieć o kupnie art spożywczych ;)

Chodzi o to, że ludzie by oszczedzali, nie byli tak nastawieni na konsumpcję jak dziś. Świat wrocilby do naturalnego porządku dbania o zasoby, a nie sztuczne kreowanie popytu.

Czy nie? (ʘʘ)
  • Odpowiedz
To że nie rozumiecie podstaw ekonomi nie oznacza że macie racje

@Gensek: xD
Kupisz jak uznasz że jest ci potrzebne i nie możesz czekać, zupełnie tak jak teraz z elektroniką, tanieje cały czas ale jakoś ludzie w skali globalnej nie wstrzymują się z zakupem.
  • Odpowiedz
@Gensek: kłamiesz tak samo jak te media. Co ty możesz wiedzieć o zachowaniach konsumenckich w bitcoinie. Ja mam wszystko w bitcoinie i mówię ci, że tak nie jest. 3 lata żyje tylko na bitcoinie i jak potrzebuje coś kupuć to kupuje.

Ciebie można nazwać niebezpiecznym człowiekiem z wypranym przez system mózgiem. To ty masz poglądy, które są niebezpiczne. Tacy ludzie jak ty już byli, byli to komuniści zabierali majątki, nacjonalizowali,
  • Odpowiedz
@revoruless: > Świat wrocilby do naturalnego porządku dbania o zasoby, a nie sztuczne kreowanie popytu.

Tak do tego wszyscy przejdziemy na weganizm, nie będzie głodu i zapanuje pokój na całym świecie. Z takim podejściem jest problem ten sam co z komunizmem, nie bierze on pod uwagę natury człowieka.
  • Odpowiedz
Tak do tego wszyscy przejdziemy na weganizm, nie będzie głodu i zapanuje pokój na całym świecie. Z takim podejściem jest problem ten sam co z komunizmem, nie bierze on pod uwagę natury człowieka.

@Gensek: Co za bełkot, niby jak stała ilość pieniądza w gospodarce nie bierze pod uwage natury człwoieka?
  • Odpowiedz
Z takim podejściem jest problem ten sam co z komunizmem, nie bierze on pod uwagę natury człowieka.

@Gensek: ludzie tacy jak ty właśnie tak robią. Odwracają rzeczywistość, porównujesz akap do komunizmu chociaż to nie ma nic wspólnego z komunizmem.

A teraz żebym nie był gołosłownym nie porównałem cię do komunistów i ludzi z niebezpiecznymi poglądami bez powodu. Oto są twoje słowa, niech ludzie ocenią kto ma więcej wspólnego z komunizmem
  • Odpowiedz
@Anaris: aż wam wierszyk/haiku napisałem tak mnie dzisiaj bawicie.

Mity tak zaorane
kupuj bitkojn baranie
City w odwrocie
Na bitkojn
  • Odpowiedz
@Anaris: Argumenty to można podwać osobom które umieją czytać ze zrozumieniem i myślą krytycznie, nie wam. Poczytaj moje zmagania z Pawełkiem, tam jest tego mnóstwo.
  • Odpowiedz