Wpis z mikrobloga

@faramka: Chciałem na tej grupie się coś zapytać, ale po tym jak poczytałem pierwszych kilka postów strasznie mnie odrzuciła. 90% pytań ludzi którzy pytają coś w stylu: "Hej skończyłam kierunek taki i taki niestety nie otrzymałam pracy, słyszałam że na zawód testera biorą wszystkich, czy możecie mi powiedzieć gdzie zdobyć certyfikat isqtb i jak się za to zabrać hihi :))))"

I dałem sobie spokój :D.

Pozrawiam
  • Odpowiedz
@supersucker: @test_user: To właśnie był chyba jeden z głównych powodów, tzn coś w stylu "słyszałam, że dobry start i fajne pieniądze" Tyle, że to nie jest samo klikanie w komputer, jednak trzeba się interesować i poświęcać czas prywatny by mieć te fajne pieniądze, a mi się wydaje że ci ludzie co piszą te wiadomości, myślą inaczej.
  • Odpowiedz
@test_user: @PiersiowkaPelnaZiol: zawsze sie znajdzie kilka sensownych osób. A takich wannabe to tez mam u siebie, przyszli hardzi, kilka miesięcy w testach i sru do rozwoju na deva. Minęły dwa lata, przyszły cięższe czasy i te osoby teraz siedzą i obgryzają paznokcie z nerwów bo projektów dla nich nie ma, a jak są to kompetencje sie ciut nie zgadzają. Zamiast fejsbuczka w wolnych chwilach, trzeba było przynajmniej sqla
  • Odpowiedz