Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +82
Jak łykend, to #rozdajo wiadomo ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Do zdobycia jest ponownie karta podarunkowa o wartości 100 zł, jednak tym razem do wyboru: Decathlon, Zalando, Biedronka, RTV Euro
Do zdobycia jest ponownie karta podarunkowa o wartości 100 zł, jednak tym razem do wyboru: Decathlon, Zalando, Biedronka, RTV Euro
źródło: Rozdajo JakDorobic
Pobierz
Neocaridina +20
źródło: 2127676ca29f9bfaaaa
Pobierz

@Zyd_Suss: W największym uproszczeniu to:
Miłość do Boga, który za mnie oddał życie na krzyżu, bym po śmierci mógł iść do
@Zyd_Suss: Kosciol Katolicki to nie "grubaskowie".
To wszyscy wierni.
WSZYSCY.
I swieccy
@Zyd_Suss: nawet nie masz takiego prawa i mozliwosci :)
Ale odpowiedz prosze na moje pytania i wskaz oficjalne dokumenty odnoszace sie do Twoich zarzutow, bo jestem ciekawa.
@Zyd_Suss: Nie zbliżyłeś się bo w rzeczywistości nie dopuszczasz możliwości żeby się zbliżyć do wiary.
Jeśli chcesz poczuć ducha katolicyzmu, idź na mszę do jakiegoś kościoła w którym księża mówią "dobre" kazania. Musiałbyś jednak pojsc faktycznie z chęcią poczucia tego co czuja katolicy. Bez
Prywatne poglady ksiedza X lub pani Y nie maja wplywu na nauke Kosciola, ktora zreszta tez nic o polityce nie mowi.
Naprawde warto o tym pamietać.
Wiesz co... Ja nie wiem kiedy
@TulipanowyPostumentMelodii: o prosze cie XD Jedyne co wiara ci daje, to chwilowa ucieczke przed frustracja. Ludzie tak bardzo boja sie smierci, ze wola wierzyc w boga niz przyjac na klate fakt, ze smierc jest faktycznym koncem i jest to najbardziej naturalne zjawisko w przyrodzie. Czy masz swiadomosc ile organizmow zywych musialo umrzec abys ty dzisiaj mogl
Pozwolę sobie podłączyć się pod wątek OPa. Opisałeś bowiem swoją wiarę w Boga. Ok, ani ja nie udowodnię, że Boga nie ma, ani Ty, że jest. Zresztą, to jest temat na dłuższą dyskusję. Ale jak to jest z religią? To mnie właśnie zawsze zastanawiało i dziwiło. Potrafię zrozumieć wiarę w stwórcę wszechświata, ale po co
@metalowy_pasterz: tak tylko zauwaze, Jezus i Bog tworza nierozerwalną całość wraz z Duchem tworząc Trójcę Świeta. Nie da sie Ich rozdzielic, czy spychac jedna z osob boskich na margines kosztem drugiej.
Komentarz usunięty przez autora
@agaja: Trójce Święte, Duchy Święte itd. to już wymysły religii i otoczka, o której wspomniałem. Jeśli jesteś osobą wierzącą, będę wdzięczny za odpowiedź dotyczącą meritum :)
Mt 16, 19
Mt 7, 21-27
Mt 7, 6-13
Tu jest odpowiedź na twoje pytanie. I to nie jest otoczka.
Było powiedziane że Bóg zesłał
Fajnie.
Taguj
#gimboateizm i #gimboateista