Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Evert: Ja po tobie spodziewalbym sie dania kolanom wytchnac! Skoncz sie modlic, zacznij zyc! xD
Czujesz dyskomfort, gdy ktos nie ma kszty szacunku do instytucji, ktorej bezgranicznie dales sie zniewolic?
  • Odpowiedz
@Zyd_Suss: i koniecznie musisz o tym tak rozwlekle pisać? Nie wierzysz - nie wierz, i tyle. Już pomijam, że mieszasz pojęcia (kościół, Kościół, kler, wiara, religia, Bóg) - i są one dla ciebie jednym i tym samym, sądząc z wpisu. Po prostu: skoro olewasz temat - dlaczego napinasz się, żeby manifestować coś, co tak bardzo cię nie obchodzi?
  • Odpowiedz
nie wierzę w bozie ani kościół tak mocno że aż napisze o tym 2 strony a4 jakiś suchych przemyśleń

gimboateusz tier
  • Odpowiedz
@straga: Chce po prostu wiedziec jak tojest byc wierzacym katolikiem. Chce wiedziec jak katolik odczuwa te moc wiary, ktora dodaje mu skrzydel milosci, na ktorych frunie co niedziele kleczec przed grubaskami w sukienkach.

Skoro moj post ci sie nie podoba, czujesz dyskomofort tym, ze ktos smie watpic w istnienie czegos nieistniejacego, ktos zaklada, ze kosciol katolicki moglby smialo konkurowac z kosciolem latajacego potwora spaghetti, nie uczestnicz w tej dyskusji! ;-)
  • Odpowiedz
@Droper: Podalem argumenty. Nikt z katolikow wykopowych nie odpowiedzial na moje pytanie - jak to jest byc katolikiem! Ja po prostu nie wiem! Co kieruje katolikami, ze ida do kosciola sluchac bezdzietnych panow o wychowywaniu dzieci xD
  • Odpowiedz
Chce po prostu wiedziec jak tojest byc wierzacym katolikiem. Chce wiedziec jak katolik odczuwa te moc wiary, ktora dodaje mu skrzydel milosci, na ktorych frunie co niedziele kleczec przed grubaskami w sukienkach.

@Zyd_Suss: Serio oczekujesz odpowiedzi czy po prostu jesteś ignorantem? Prowokujesz, naciągasz, fakty i ironizujesz w co drugim zdaniu, więc rozpoczęcie jakiejkolwiek odpowiedzi na twoje pytanie wymagałaby 2 stron A4 wyprostowania przeinaczeń
  • Odpowiedz
Chce po prostu wiedziec jak tojest byc wierzacym katolikiem

@Zyd_Suss: fajnie

widzisz, twój problem jest następujący: ty wcale nie chcesz odpowiedzi. Gdybyś jej potrzebował, gdybyś chciał dyskutować - zrobiłbyś to w normalny sposób, nie obrażając niczyich uczuć. Wszak o normalnych rzeczach rozmawia się w normalny sposób. Ty jednak już od początku pragniesz pokazać, jaki to jesteś - lepszy. Obrażasz wiarę innych, a to nie jest żadna dyskusja. Masz rację,
  • Odpowiedz
@TulipanowyPostumentMelodii: Pisz chlopie, co czujesz! Tylko ja nie oczekuje, zebys mnie przekonywal, ze nie mam racji, odnosnie swojego zycia mam racje absolutna! Chce wiedziec, jak to jest byc katolikiem i co katolikiem kieruje, ze decyduje sie pozostawac w mroku sredniowiecznej stanowczosci, co was w tym pociaga!?
  • Odpowiedz
@Zyd_Suss: No więc żywa wiara (wiara, nie całowanie pierścieni i klękanie przed grubaskami w sukienkach :p) daje mi pokój. Nie muszę się o nic martwić, bo wiem, że żaden problem to nie problem. Może i nie wszystkie moje modlitwy są wysłuchiwane, ale część z nich zdecydowanie tak i wiem że jestem prowadzony dobrą ścieżką. Miałem w życiu kilka dużych marzeń i moje życie tak się potoczyło, że właściwie wszystkie z
  • Odpowiedz
@TulipanowyPostumentMelodii: Szanuje! I nigdy nie bede zabiegal, zebys z wiary rezygnowal! Mysle, ze zyjemy rownoleglymi, podobnymi zyciami, z ta roznica, ze w milosci, szczesciu, dobru, radosci ty widzisz reke Boga, ja natomiast jestem wdzieczny tylko sobie i nie widze nadrzednej sily, ktora mi pomaga. Stad ja nie musze isc do kosciola i nikomu za nic dziekowac, bo taka "niedziela" sa dla mnie codzienne sprawunki, usmiech, niesienie pomocy, ktore wypelniaja moje
  • Odpowiedz