Wpis z mikrobloga

Mirasy z #wordpress #php #javascript i #webdev. Mam stronę na WP, na której mam formularz z Contact Form 7. W formularzu mam 2 pola obowiązkowe i 4 inne pozostałe. Chciałbym uzyskać następujący efekt. Po wypełnieniu wszystkich pól formularza wyświetla mi się popup z grafiką natomiast po wypełnieniu wszystkich pól z wyjątkiem pola "telefon" wyświetla mi się popup z filmikiem z yt oraz dodatkowo div, który ma nadaną właściwość display: none uzyskuje właściwość display: block. W jaki sposób się za to zabrać? Jak sprawdzić jaka opcja (wypełnione wszystkie pola lub brak jednego) ma aktualnie miejsce? Chciałbym najpierw sprawdzić ile pól jest wypełnionych i dopiero później wysłać żądanie. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i tropy.
  • 1
@TeflonDon: Takimi rzeczami zajmuje się javascript - nasłuchiwanie eventów, zmiana atrybutów elementów i ewentualnie obsługa requestów (ajax). Możesz też użyć frameworka js - będzie prostszy kod (prawdopodobnie jQuery masz tam już załadowane).
Przy okazji. Nie sądzę aby chodziło ci o akcje przy wypełnianiu, tylko o próbę wysyłania wypełnionego w określony sposób formularza, bo gdyby mi przy wypełnianiu (załóżmy, że nie wpisałem jeszcze telefonu) zaczęły wyskakiwać filmiki to bym się z tej