Wpis z mikrobloga

@mirasKo-Kalwario: no to tym bardziej nie widzę sensu w pracy za darmo skoro już coś umiesz i powinieneś wiedzieć jak to działa, pisanie o pracy za darmo wygląda jak desperacja totalnej zielonki.
  • Odpowiedz
@Daleki_Jones: żebym 'klikał w php' to nie wiem jak nierealną stawkę musiałbym dostać ( ͡° ͜ʖ ͡°) Każda praca za darmo ma sporo wad, a jeśli faktycznie coś umie w tym backendzie no to tym bardziej nie ma sensu uczyć się czegoś za darmo skoro można uczyć się za pieniądze klienta.

Inna sprawa jaki sens w nauce php skoro jest tyle ciekawszych rzeczy no ale sam
  • Odpowiedz
@xetrov: nie programuje zawodowo w php, napisalem php bo tak jest najlatwiej postawić stronkę wizytówkę czy stronke z jakąś prostą logiką / bazą danych, a o do szukania zleceń to nie do końca wiem gdzie bo na oferii albo wszystko zgarniaja agencje albo trzeba miec portfolio
  • Odpowiedz
@mirasKo-Kalwario: ogólnie pracy dla Polaków nie polecam więc w tej kwestii trudno mi się wypowiedzieć, wszystko co robię poza normalną pracą to albo kontakty od firm w których kiedyś pracowałem albo kontaktu z zachodu zdobyte w przerózny sposób, nierzadko ze StackOverflow.

Lepiej płacą, mniej awanturują się i nie trafia się tak często na kretynów.
  • Odpowiedz