Aktywne Wpisy

WielkiNos +268

LajfIsBjutiful +280
Rynek pracy według wykopka xD
Więcej niż 5 tysięcy pracując w barze weekendami.
Ten bar to pewnie obok tej firmy co oferują pracę zdalną z angielskim B2, bez studiów i za klikanie w Excelu dają 10 tysięcy xD
#bekazwykopkow #praca #pracbaza
Więcej niż 5 tysięcy pracując w barze weekendami.
Ten bar to pewnie obok tej firmy co oferują pracę zdalną z angielskim B2, bez studiów i za klikanie w Excelu dają 10 tysięcy xD
#bekazwykopkow #praca #pracbaza

postawiłem sobie wczoraj serwer ftp i mam już 3 wpisy w logach, że z jakichś ciapackich IPków ktoś się do mnie dobijał :/
przejmować się?
~$ tail -100f /var/log/vsftpd.log |grep adminMon Jan 30 03:53:08 2017 [pid 7028] [admin] FAIL LOGIN: Client "::ffff:202.131.114.207"
Mon Jan 30 06:40:38 2017 [pid 8245] [admin] FAIL LOGIN: Client "::ffff:164.100.150.86"
Mon Jan 30 13:15:19 2017 [pid 15679] [admin] FAIL LOGIN: Client "::ffff:43.243.37.181"
#kiciochpyta
Komentarz usunięty przez autora
próbowałem też na zasadzie samby i dysku sieciowego, ale coś nie poszło
aczkolwiek googla faktycznie możnaby rozważyć, tylko tam też są jakieś filmiki i tego typu pierdoły, no i jednak zdjęć dziecka w chmurze to mam pewne obawy trzymać
@houk: a czy owncloud nie działa podobnie jak dropbox? w sensie, że po stronie klienta jest aplikacja, która synchronizuje dane z serwerem, ergo dane są w dwóch kopiach? Bo jak tak, to odpada dla mnie - dane miały zostać zrzucone do mnie i zwolnić miejsce po
Natomiast do obu można wrzucać przez www bez aplikacji i idzie to całkiem sprawnie.
I do obu można sie dostać z windows bezpośrednio przez webdav
https://www.onemetric.com.au/documentation/windows/mounting-a-webdav-share-windows-7
wrzucanie przez www niekoniecznie pasuje, bo weź tu wytłumacz babie co i jak, a niech jeszcze jakiś błąd wyskoczy transmisji czy coś...