Aktywne Wpisy

MikSob1985 +12
Dobrej niedzieli Państwu życzę z Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Gdańskiego :)
Do zobaczenia 👋
📧 sobczakmikolaj85@wp.pl
💻 https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:Nicolauskas
Do zobaczenia 👋
📧 sobczakmikolaj85@wp.pl
💻 https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:Nicolauskas
źródło: scaled_1000090744
Pobierz
PodniebnyMurzyn +24
Ludzie czemu wy już nie śpicie

#oswiadczenie #samochody #motoryzacja #tesla #samochodyelektryczne #obrazekdlazwiekszeniaatencji
źródło: comment_Br5Cc4jGpZLHXHfVM8KGd3Csz0LuxrXK.jpg
Pobierz@pogop: wyobrażasz sobie jaki skowyt u socjalistów musiała wywołać dowolna propozycja próby poprawy sytuacji ludzi? Biorąc pod uwagę jak zacietrzewiony jest obecny rząd i jak ciężko pracuje aby tylko zaszkodzić obywatelom to i tak byłby milowy krok.
Inna sprawa że jeśli zwolnią samochód z akcyzy to dowalą akcyzę na prąd podobną jak na benzynę, nie ma opcji aby przepuścili takie
@xetrov: przecież to oni są socjalistami XD
Biorąc pod uwagę czerpanie kasy z samochodów, to i tak promowanie elektryków jest nieopłacalne, biorąc pod uwagę składniki ceny paliw tradycyjnych.
@pogop: no przecież wiem, dlatego to jest własnie takie osiągnięcie jeśli taka propozycja faktycznie wyszła od rządu.
@pogop: na tym się zapewne skończy elektryczna rewolucja, obecnie chyba wszyscy ludzie podniecający się elektrykami zapominają że gdyby benzyna była opodatkowana tak samo jak prąd to by było równie tanio jak nie
@xetrov: Może być zupełnie za darmo, jak sobie postawisz jakieś odnawialne źródło energii, ale w przyszłości naprawdę nie zdziwiłby mnie nawet podatek od solarnego dachu na własnym domu do ładowania samochodu lub zwykłego zużycia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pogop: które będzie odpowiednio opodatkowane. Mogę założyć się o cokolwiek że w przypadku upowszechnienia się czegoś tego typu zaraz wejdzie jakiś podatek, akcyza, opłata dodatkowa a zapewne wszystko razem.
to planuja w przyszlosci wprowadzić zwolenienie z VATu, a nawet doplaty do pierwszych 100k samochodow elketrycznych w Polsce. Ale najpierw chyba musza przygotowac infrastrukture-czyli stacje ladowania itp.
Poza tym niby elektryki by mogly jezdzic buspasami. No ale to na razie plany.
Samo zwolnienie z akcyzy to w przypadku Tesli beda smieszne pieniadze.
Wiem że liczysz na to że Tesla zrewolucjonizuje świat, darmowa energia i takie tam, ale bez jakiejś globalnej wojny wymiatającej socjalistów to jest nierealne, nikt nie odpuści takich pieniędzy.
- bunt społeczny - trudno będzie przekonać ludzi do płacenia za coś co mają "za darmo" i "z powietrza", do tego samemu sobie za to płacąc;
- łatwość dostępu - możesz to sobie ściągnąć z Chin i postawić tak, że sąsiad nie zauważy - będą sprawdzać wszystkie paczki?
- prostota
@LooZ: odpowiednia propaganda - robimy jakiś podatek ekologiczny czy co tam wymyślą.