Wpis z mikrobloga

Jak s--------ć wspaniałą akcję charytatywną? Zrobić z niej szopkę polityczną. Brawo Owsiak, brawo TVN. Rzepliński na finale WOŚP. Zbierał pieniądze w Piotrkowie TRYBUNALskim. Bo Trybunalski. I to miasto Macierewicza.
Obie opcje są siebie warte.
#wosp #gorzkiezale #zalesie #polityka
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 142
@GdzieJestBanan: a czy to jest jakis zakaz oddolnego udzialu w akcjach charytatywnych? Rzeplinski na 1 listopada zbieral na cmentarzu hajs na odnowe grobow powstancow. To tez upolitycznienie? Caritas bral udzial w kwescie organizowanej przez MON i KPRM. Kosciol tez jest upolityczniony?
  • Odpowiedz
@GdzieJestBanan: Czy mi się wydaje czy to własnie nie WOŚP został wyrzucony przez #dobrazmiana z TVP? Czy to nie politycy PiS oficjalnie szkalują WOŚP? Jeśli ktoś zamieszał politykę w WOSP to właśnie był to PiS. Dziel i rządź.
Owsiak jest znany że zaprasza do siebie polityków i prominentów z każdej strony, na woodstock, masz biskupów i polityków od prawej do lewej. Zasada zawsze była jasna - łączyć. Coś
  • Odpowiedz
@GdzieJestBanan: Ale czemu są siebie warci? Jurek wielokrotnie wyciagał rekę, prosił, pisał, namawiał, pokazywał że można robić cos ponad podziałami. Ale tego pis nie może własnie ścieprpieć. To jest ich podstawowa taktyka, rządzenie przez kryzys, przez ciagłe podsycanie nienawiści. Zawsze tak działali, i nie przestaną.
  • Odpowiedz
@blubi_su: spoko z tego co pamiętam to Owsiak też już od dawna nieźle jeździ po PiS więc niech się nie dziwi, że go PiSowcy nie lubią, sam się postawił po jednej ze stron sporu, a obie strony są siebie warte
  • Odpowiedz
@blubi_su: no proszę Cię zachowaj odrobinę obiektywizmu, szczerze mówiąc to nie podoba mi się ten spór i wolałbym aby ta inicjatywa pozostała ponad podziałami, nie podobała mi się ta nagonka na Owsiaka w związku ze sprawami finansowymi, ale z drugiej strony co by się nie działo twarz tak pięknej idei jaką jest Orkiestra powinna w każdej sytuacji zachowywać się dyplomatycznie, a tak mamy kolejny powód do podziałów ( ͡°
  • Odpowiedz
@blubi_su czyli uważasz że owsiak jest fanem pis i dlatego osmiesza wojewodę wrzucając na aukcję jego pismo odmawiajace dania jakichś fantow mimo że to każdego dobrowolna decyzja?
  • Odpowiedz