Wpis z mikrobloga

#csharp #naukaprogramowania

Hej programistyczne Mirki, programuję od jakiegoś czas w c# (nauka własna), czy mógłby któryś z Was polecić jakąś sensowną listę/stronę przykładowych projektów "to sharpen c# skills"? Sensowną oczywiście subiektywnie.

Trochę już umiem, potrafię napisać średnio skomplikowaną appkę w WPF, prostą stronę w asp.net mvc 5 (php też, css html js straszny nie jest) i chciałbym stać się "lepszy" poprzez pisanie projektów, ale nie mam pomysłów jaki to mógłby być projekt. Coś, o czym może mógłbym też bez wstydu wspomnieć na rozmowie kwalifikacyjnej.
  • 4
@failed pomysł czego tobie na codzień potrzeba, w sensie co by Ci ułatwiło życie i zacznij pisać. Na rozmowach nie chodzi im o to czy Potrafisz wymyślać dobre aplikacje, gdybyś potrafił nie aplikowalbys do nich, chodzi o to zeby sprawdzić w jaki sposób piszesz i pokazać że robisz to regularnie.
@MalyRogalik: Nie, tu jest zasadnicza różnica, że jak nie wiesz za jaki projekt się wziąć oznacza to że zwykle mierzysz w coś przydatnego ogółowi i wybitnego, najprostszym rozwiązaniem jest realizacja projektów nastawionych na swoją osobę, np brakuje mi toola który robiłby X, na rynku są setki takich tooli ale mi np brakuje jednej funkcjonalności która dla 90% osób nie będzie istotna ale dla mnie by było to użyteczne. Pisząc taki soft