Aktywne Wpisy
Graner +32
nad__czlowiek +10
#programowanie #programista15k #programista25k #programista50k #it #pracait #pracbaza #kryzysit #nieruchomosci #mieszkania #domy #wynajem #kubamidel #midel @mickpl
"8000zł miesięcznych zobowiązań to dużo" xDDDDDDDDDDD
Dzieciaki totalnie odrealnione, może mieszkacie z mamusią w wieku 30+ lat ale normalna osoba chce być na swoim
Analfabeci życiowi, kredytowi, zrozumcie, że może ktoś chce mieć dzieci? Ktoś chce im zapewnić dobre żłobki, dobre szkoły, prywatne lekcje tańca, śpiewu czy rysowania jeśli to jest pasja twoich dzieciaków i je kochasz?
"8000zł miesięcznych zobowiązań to dużo" xDDDDDDDDDDD
Dzieciaki totalnie odrealnione, może mieszkacie z mamusią w wieku 30+ lat ale normalna osoba chce być na swoim
Analfabeci życiowi, kredytowi, zrozumcie, że może ktoś chce mieć dzieci? Ktoś chce im zapewnić dobre żłobki, dobre szkoły, prywatne lekcje tańca, śpiewu czy rysowania jeśli to jest pasja twoich dzieciaków i je kochasz?
Mircy, mam problem. Pewnie wyda Wam się to banalne, ale powoduje ogromny spadek komfortu mojego życia.
Bujam w obłokach. Notorycznie łapię się na tym czy w pracy, czy w domu. Uwielbiałam kiedyś czytać książki, a w tej chwili nie jestem w stanie się porządnie skupić na jakiejkolwiek. Podobnie jest z filmami. Analizuję w głowie dziwne scenariusze, rozmyślam, zamartwiam się na zapas. Żyję obok. Po prostu zero koncentracji...
Myślałam, że to minie. Nie mija, mam problem z zebraniem się do podstawowych czynności czy też niegdyś ukochanych zajęć, np. rysowania. Kiedyś byłam pasjonatką astronomii, dobrych książek, pożerałam wiedzę garściami. Jakkolwiek głupio to nie zabrzmi, byłam naprawdę mądrym i oczytanym dzieciakiem, jakoś w 5 klasie podstawówki przeczytałam Trylogię Sienkiewicza (lol, teraz nie jestem w stanie czerpać przyjemności nawet z lektury dłuższego artykułu). Kiedyś byłam ambitna, a teraz nie wiem, od czego nawet zacząć.
Wszystko rozpoczęło się kilka lat temu, mniej więcej w okresie studiów. Wiążę to z dwoma ewentualnymi powodami, po zaistnieniu których zauważyłam nasilone symptomy obecnego stanu.
1. Totalnie zwichrowane życie prywatne, m.in. miałam chłopaka psychopatę który na dodatek zdradzał mnie z wówczas najlepszą przyjaciółką. Nie będę wdawać się w szczegóły, bo to nie ma sensu, ale spokojnie, obydwoje wylecieli z mojego życia dawno temu. Przynajmniej fizycznie, bo niestety z psychiką różnie bywa.
2. Zażywałam megasilny lek na trądzik. Może, ale nie musi mieć skutków ubocznych w postaci braku koncentracji. Niemniej jednak taka możliwość istnieje.
Czuję, że życie ucieka mi między palcami, jedną nogą jestem w rzeczywistości, tu i teraz, a drugą gdzieś wśród niebieskich migdałów. Mam wymagającą pracę i czuję, że zaraz wpadnę w wielkiego doła.
Co można zrobić? Do kogo się udać? I co może być najbardziej prawdopodobnym powodem tego stanu?
#medycyna (?) #psychologia
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
@MINDGAME Coś w tym może być... Mam powiększoną tarczycę, ale bez guzków i badania tsh etc. były w normie - jakiś czas temu przypuszczano, że za pewną moją inną przypadłością może stać nadczynność, stąd też wcześniejsze zainteresowanie tematem.
@Hipoalkoholemia Myślałam już kiedyś o tym i choć się boję, to przygotowuję się do podjęcia tego kroku :)
Ten komentarz został dodany przez
poza tym polowa wykopowych debili nawet nie przeczytala ulotki tego leku przed braniem, cytuje:
"Opisywano przypadki depresji, zaostrzenia objawów depresyjnych,
lęku, skłonności do agresji, zmiany nastroju, zaburzenia zachowania,
objawy psychotyczne oraz rzadko myśli samobójcze, próby samobójcze
i samobójstwa. Należy poinformować lekarza prowadzącego,
jeśli u pacjenta występują jakiekolwiek zaburzenia psychiczne,
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Asterling