Wpis z mikrobloga

Mirki, czy jest sens kupować tego typu pada? https://saturn.pl/komputery-i-tablety/gamepad-natec-genesis-p44?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_term=ceneo&utm_campaign=xml

Chodzi mi o to, że w kilku miejscach w sieci wyczytałem, że gry nie chcą współpracować z tego typu padami, że najlepiej jest mieć xboxowego. Tyle, że szkoda mi wywalać trzy razy więcej, skoro padem pogram w jakąś ścigałkę raz na rok, albo dam dzieciakowi do rozwalania w LEGO czy czymś podobnym.

Faktycznie może być problem z kompatybilnością z grami i tego typu pad obsłuży tylko starsze produkcje?

#pcmasterrace
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wnocy: Jak to mowią "na tanie rzeczy stac tylko ludzi bogatych". W przypadku pada skąpstwo nie poplaca. Te od xboxa sa robione tak ze przezywaja zdrowe #!$%@? o sciane bez uszczerbku. Naprawde porzadnie zrobione i dlugowieczne. Lata doswiadczen. No ale jak ksiadz uwaza...
  • Odpowiedz
@dob3k: najprawdopodobniej pad za tydzień będzie leżał i się kurzył. Nie bardzo widzę zastosowanie dla tego typu ustrojstwa poza samochodówkami, w które generalnie nie gram, ale jako że grida dawali za free, to sobie przez kilka dni pojeżdżę. Gdybym lubił się biczować jakimiś dark soulsami, to brałbym xboxowego pada, ale tak to interesowało mnie głównie to, żeby gry rozpoznawały, że jest pad. Skoro system widzi to jako pada xboxowego to
  • Odpowiedz
@dob3k: jako ciekawostkę napiszę ciąg dalszy:
pad od genesis okazał się mieć wadę konstrukcyjną - drążki analogowe miały dużą martwą strefę na środku i po bokach. Przez co obszar sterowania był dosyć wąski i prowadzenie auta w ścigałkach wymagało sporej precyzji. Stwierdziłem, że szkoda się męczyć i może faktycznie trzeba by kupić xboxowego pada. Starego oddałem w ramach odstąpienia od umowy. Przyszedł pad do xboxa 360 na kablu. W porównaniu
  • Odpowiedz
@wnocy: Sprawdzilem pada od xbox one (bo ma ze dwa miesiace) i niemal perfekcyjnie wraca w to samo miejsce za kazdym razem. Tego od x360 nie sprawdzalem bo on ma z 6 lat wiec nawet jakby nie wracal to po takim czasie to nie bylo by nic dziwnego
  • Odpowiedz