Wpis z mikrobloga

• 3
#warszawa #podroze

No elo miruny. Pojutrze przyjeżdżam do Warszawy z moim #rozowypasek, dziewczyna pierwszy raz przyjedzie do Bolzgi (jest z Meksyku). Ja sam jestem Pyra i Warszawie nie bywałem, stąd też moje pytania. Polećcie proszę fajne rzeczy do zobaczenia (bez wydawania wielu cebulionów, gdyż bardziej się przydadzą po powrocie do Włoch). Na pewno w planach mam muzeum powstania Warszawskiego. Ponadto chciałbym ją zaprowadzić do dobrego, polskiego żarcia oraz do meksykańskiej knajpy, żeby oceniła (jak ktoś chce potem poznać opinię rodowitego nielegalsa - przemytnika to mogę zawołać ( ͡° ͜ʖ ͡°). Z fartem i szczęśliwego nowego roku!
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@avvar: Jak "meksykańskie" żarcie, to polecam The Mexican na ul.Zgoda 6.
Polskie... hmm może spróbuj w Zapiecku na Al.Jerozolimskich 28.
A na fajną randkę polecam herbaciarnię "Same fusy" na ul. Nowomiejska 10 na Starym Mieście
No i możesz zawołać, bo ciekaw jestem opinii ;)
  • Odpowiedz
@avvar: Jak chcecie zjeść prawdziwe meksykańskie żarcie to tylko w Maria Kolendra... najlepiej na wynos, bo w środku są całe dwa krzesła a sam lokal znajduje się na typowo polackim bazarku( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@avvar: Niestety, znalazłem takie info :/

Dzisiaj zaczynamy przerwę świąteczną, wracamy w styczniu, z zapasem energii i chiles prosto z Meksyku. (niebawem ogłosimy którego dnia)

www.facebook.com/mariakolendra
  • Odpowiedz
@avvar: gringo bar koniecznie i chcę poznać opinię! :D o la sirena też słyszałam dobre, ale nie byłam. ze swojej strony maria kolendra, ale to w budzie na al. lotników, więc lokalowo słabo, ale żarcie ekstra, bo mają podobno meksykańskiego szefa kuchni. dos tacos na jasnej zdecydowanie odradzam.
o @heheszek: nie zauważyłam Twojego posta, to w takim razie swój głos oddaję na gringo bar
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@miesozerna
@jagger07 Fajitas w the Mexican dostały znak jakości - powiedziała, że ze spokojem możnaby takie zjeść w jakiejś knajpie w Meksyku. Byłem naprawdę zaskoczony, na dodatek ogromny plus jest taki, że tortille robią samemu.
  • Odpowiedz