Aktywne Wpisy

viero +380
Marysia zwąchałbym ci te buciki a syry bym sobie włożył do mordy #lekkoatletyka

BardzoDobryLogin +29
Jakie są Wasze ulubione zestawy #lego których nigdy nie mieliście? Przeglądaliście gazetki z klockami, widzieliście fajny zestaw i albo Waszych rodziców nie było na niego stać, albo nigdzie nie był on dostępny? #pytanie #dziecinstwo Ja miałem takich kilka, ale ograniczę się do dwóch - transportera droidów i sfinksa. Za dzieciaka uwielbiałem #starwars i film "Mumia", więc to były te zestawy, które sobie upatrzyłem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chciałem zapisać w logu połączenie ze stroną więc napisałem middleware expressa, która zostaje uruchomiona dla adresu /:
app.use('[/]', logger);
w loggerze pobieram aktualną godzinę new Date(), ale niestety jest ona stała w każdym wpisie w logu po restarcie. Takiego problemu nie mam gdy robię zapis do loga w metodzie get routera.
@ziolo86: To teraz kwestia tego, gdzie uruchamiasz ten fragment. Jeśli wykonujesz jakąś metodę, to
new Date()powinni się wykonać za każdym razem, gdy skorzystasz z metody.Według Twojego opisu wygląda to tak jakbyś podczas ładowania modułu przygotował callback z zapisem do pliku i datą a potem Node.js #!$%@? odwołanie do modułu i zostaje ta sama data.
module.exports = function(request, response, next) {
var fs = require('fs');
var clientIP = (request.header('x-forwarded-for') || request.connection.remoteAddress).substring(7);
response.on('finish', function () {
fs.appendFile('./logs/access.log', Date.now()+ ' ' +clientIP + "\r\n", function(err) { console.log("Error zapisu");});
//console.log('adres: ' + request.url);
});
next();
};
var AccessLog = require( 'accesslog' );var app = Express();
app.use( AccessLog( {
path: './logs/access.log' ,
} ) );
@ziolo86:
Date.now()=new Date.now()dzięki za pomoc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
now()odpuść.Jeśli chodzi o stringa z datą to zapisz to tak:
(new Date()).toString();A jeśli o timestamp to tak:
(+new Date())