Wpis z mikrobloga

witam mial ktos z was dofinansowanie na prawo jazdy kat C z urzedu? zebralem pieniadze na kwalifikacje i C, chcialem sie od stycznia zabierac za prawko, ale juz chyba z 5 osob mi mowilo ze slyszaly ze jak sie zarejestruje jako bezrobotny to moge miec dofinansowanie z unii(?) na kat. C i kwalifikacje. wymog z tego co czytalem to 24 lata, mam 20 wiec sie łapie. jak to dziala, ile sie czeka, czy sie oplaca(jesli ma sie czekac pare miesiecy). Z tego co mi mowili to na C+E trzeba juz samemu, ale... jedni mi mowili ze mieli dofinansoanie bo ktos znajomy/z rodziny pisal pismo do urzedu ze jak oni mu dofinansuja to zatrudni ta osobe do pracy, a pozniej pisali ze to wszystko za dlugo trwalo i nie ma wolnych miejsc pracy, a drudzy mowili ze normalnie poszli do urzedu,zarejestrowali sie na bezrobotnego i czekali na dofinansowanie. Jak to wyglada w rzeczywistosci? I czy pozniej np jak bede mial dofinansowanie to musze sie podporzadkowac i iles czasu musze u kogos pracowac? fajnie by bylo jakby sie ktos rozpisal i powiedzial mi dokladnie co i jak. Dzieki. #ciezarowki #tir #prawojazdy #motoryzacja #pytanie . sorry za tagi ale nie wiem jak otagowac zeby trafilo do duzej ilosci odbiorcow
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piotruslo: Oczywiście że się łapie, po prostu najpierw machnie KW.
@quarox: Robiłem D + KW z PUPu - najlepiej mieć firmę która ci wystawi papierek że cię zatrudni jak zdobędziesz kwalifikacje, wtedy wysyłają bez problemu na kurs.
  • Odpowiedz
@quarox ja byłem zarejestrowany jako bezrobotny i załapałem się na darmowe prawko katC + kwalifikacja + psychotesty. Nie musiałem przedstawiać kwitu od przyszłego pracodawcy. Ale też nie wszyscy z grupy się załapali. To było 5 lat temu. W grudniu 2010 złożyłem wniosek.
  • Odpowiedz