Wpis z mikrobloga

Need for Speed: Hot Pursuit II wydany w roku 2002 to moja ulubiona część z całej serii NFS.
Gra była prosta i to w niej było najlepsze. Nic tylko wybierasz furę, trasę, liczbę okrążeń, przeciwników cpu i jedziesz. Żadnych tuningów, driftów czy zbędnej fabuły. Grafika nadal cieszy oko a soundtrack jest ponadczasowy. Dla mnie ostatni prawdziwy NFS. Wychwalany przez wielu Most Wanted z 2005 roku mocno mnie rozczarował. Zamiast pięknych malowniczych krajobrazów ujrzałem ponure schematyczne miasta które oglądamy do dziś. Szkoda że seria NFS podążyła w tym kierunku.

#gry #grypc #needforspeed #nfs #nostalgia #gimbynieznajo
M.....n - Need for Speed: Hot Pursuit II wydany w roku 2002 to moja ulubiona część z ...

źródło: comment_kv0NdbbVRDKdYIH3wwoEpryF9VAVJwFo.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Max-Man: też mi się w nią przyjemnie grało :-) Miała w sobie taki pierwiastek staroszkolnego szaleństwa- gdzie nie wszystko musi być uber realistyczne - po prostu głupia gierka gdzie się jedzie do przodu ;-)
Z takich ścigałek to jeszcze w podobnym klimacie są gry z serii Burnout - niestety chyba nigdy to nie wyszło na PC.
No i jeszcze Flatouty były fajne (tam był tuning ale bardzo podstawowy)
  • Odpowiedz
@Max-Man: i jeszcze jedna rzecz mi się nasunęła - EA nie miało za bardzo pomysłu żeby NFS był jakąś spójną serią i super było to że każda część była inna. Niestety od undergrunda zaczęła się standaryzacja i wciskanie fabuły.
  • Odpowiedz