Aktywne Wpisy

wscieklykabanos +318
#krakow 50 zł za kiełbę w bułce + "oj, paragon mi się nie wydrukował".
źródło: G2gaV1kWYAAkCl5
Pobierz
P4ncak3 +16
Pamiętam jak bylem mały i mama mi powtarzała ze nie ma nic gorszego niż facet co zostawia swój żonę dla młodszej. Ze kobiety starzeją sie jak mleko a mężczyźni jak wino i tym drugim palma dobija i biorą sobie młode kochanki zostawiając starą żonę w tyle. I dlatego tez, mama ma oddzielność majątkową z ojcem i nieruchomości są na nią zapisane- "na wszelki wypadek". Zawsze zakładało sie ze kobieta która jest młoda
źródło: Screenshot 2025-10-06 063157
Pobierz

REGULAMIN
1) organizację naboru i oceny uczestników programów akceleracyjnych oraz rozliczanie i monitorowania projektu, w tym także wynagrodzenia wraz z pozapłacowymi kosztami pracy, w tym składkami na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne oraz podróże służbowe osób zaangażowanych bezpośrednio w realizację projektu po stronie Grantobiorcy, z wyłączeniem osób wskazanych w pkt 2;
4) działania informacyjno-promocyjne projektu.
Ok, być może faktycznie promocja może wyjść drogo.
No to teraz popatrzmy jak pierwszy akcelerator, który zaczął wcześniej niż inne podchodzi do tematu:
MIT Enterpirse Foundation ze swoim programem i współpracą z takimi spólkami jak PKO, otwiera nabór do programu finansowanego przez PARP 2 grudnia i 5 dni później (7 grudnia) nabór zamyka. 5 dni, na nabór 25 młodych przedsiębiorstw, startupów. Niby nic wielkiego, chociaż przy naborze na akceleratory każdy z nich miał dwa miesiące na złożenie aplikacji. Problem jest jednak w tym, że MITEF prowadziło już wcześniej rekrutacje do swojego programu jako prywatny akcelerator przez miesiąc (od 4 listopada, koniec naboru miał być 30 listopada). Do programu Morawieckiego zostali przyjęci 21 listopada i w ten sposób, podpięli swój prywatny program pod program z ministerstwa rozwoju używając pieniędzy z podatków. Promocja programu ograniczyła się do wrzucenia tweetów i paru wpisów na facebooku. Na żadnej stronie oprócz ich profilów nie można się dowiedzieć, że taki program istnieje, nawet na stronie Parpu. Ale pewnie kasa organizatorom się zgadza. Eh.
#polska #biznes #finanse #startup
Wołam też @smyl @rzet @MichalStopka_pl @BarekMelka, bo może siedzicie w tym bardziej niż ja.
źródło: comment_ZA8BrNea9mEkixZg9cBdeIPIt4kFvNlj.jpg
PobierzUściślając kilka informacji:
1. Rekrutacja start-upów w programie MIT Enterprise Forum Poland w PKO Banku Polskim rozpoczęła się 1 października 2016 roku. Pierwotnie przyjmowanie wniosków miało się zakończyć 30 listopada. 23 listopada poinformowaliśmy wszystkich zainteresowanych, że projekt został objęty dotacją z programu Scale UP, w związku z czym przyjmowanie wniosków przedłużyliśmy do 7 grudnia 2016 roku. Beneficjenci mieli więc jeszcze 2 tygodnie na złożenie dokumentacji.
2. Na stronie PARP jest
Mi chodziło o to, że program Scale UP to jedno, a MIT robiło swój program akceleracyjny już od dłuższego czasu (właśnie od 1 pazdziernika) pod swoją flagą. Natomiast teraz podpięło do tego Scale Up i otworzono rekrutacje od 2 grudnia do 7 grudnia. Tzn. nie wiem czy to złe poinformowanie ze strony Parpu, czy co, ale Scale UP wydawał się być odrębnym programem, gdzie każdy