Wpis z mikrobloga

@PrinsFrans: owszem, może ktoś zasłużył na tę opinię, ale dziecko nie rozróżnia, że nauczyciel A jest bebe, a nauczyciel B jest ok, skoro tata i mama mówią, ze nauczyciele to nieroby no to mają chyba rację prawda? Po prostu uważam, że takie rozmowy nie powinny być prowadzone w towarzystwie dzieci i tyle.
  • Odpowiedz
@abdullahibnalibali: Nie chciałbym Cię poznać jeśli nie masz szacunku dla innych ludzi. Co do Amazona - może i w szkole mają średnio ale naprawdę sądzisz, że w Amazonie lepiej? Są specjalistami w swojej dziedzinie i mają zmieniać pracę na fizolkę w Amazonie bo muszę się użerać z jakimiś rozkapryszonymi Abdullahami i ich mamuśkami?

Z pracą to oni sobie radzą bardzo dobrze. Gdyby nie problemy demograficzne i walka szkół to kadra
  • Odpowiedz
@agataen: Owszem, nie powinny, ale uczeń powinien być przygotowany do rozróżniania dobrego od złego. Wydaje mi się, że akurat ja potrafiłem to robić. To znaczy dokładnie wiedziałem, kto jest bebe, bo nie uczy, ma napady agresji, czy że go nie lubię. I wcale nie za dwóję :P
  • Odpowiedz
@PrinsFrans: Nie wiem czy masz dzieci, albo pracowałeś z dziećmi, ale umysł 7-8 latka jest tak plastyczny, że bardzo ciężko rozróżnić mu prawdę od fikcji, a niewątpliwie rodzice są wtedy największym autorytetem :)
  • Odpowiedz
@agataen:

Świetnie to rozumiem, dlatego śmieszą mnie strajki nauczycieli, gdzie żądają podwyżki tak naprawde za nic. W technikum nauczycieli zawodu miałem takich, którzy o zawodzie nie mieli pojęcia, a gdy próbowałem im wyperswadować, że nie mają racji, to jeden z nich dał mi 4 jedynki, z czego dwie gdy mnie nie było już w klasie xD Dlatego najpierw aparat do zwalniania nauczycieli i możliwości obrony swoich praw przez ucznia, a
  • Odpowiedz
@ruszka: Tak jest na każdym etapie. Dyskusja, czy próba dochodzenia swoich racji, z góry stawia cię na straconej pozycji. W dodatku później prawie na pewno stajesz się obiektem zemsty, ale takiej nie wprost.
Za podważenie opinii Wielce Oświeconego Jaśnie Pana Dupka. Takie przypadki też bywały.
  • Odpowiedz