Po pierwsze ostrożnie z tym. Nie sprawdzisz na miejscu (chyba że po kolorze oleju) no ale na zdrowy rozum, kto inwestuje w auto gdy je sprzedaje ( ͡°͜ʖ͡°)
@perrymaniak: inwestuja owszem w najtańszy olej by nie bylo widać na starym jak zużyty jest silnik albo zaczątki nieszczelności uszczelki pod głowica i plynu w oleju.
@ameliniowyguzik: przeżywam dylemat totalny, kusi mnie to auto. na co warto zwócić uwagę? czy od razu do stacji diagnostycznej jechać bez wnikania w szczegóły uprzednio? :D
@imamonster: Jechać i tak musisz i to nie na stację gdzie on chce tylko swoją wybieraj Silnik mocno rozwojowy i chyba nawet dłubnięte ma coś bo B5 nie wychodziło z tą mocą Świetnie znosi lpg Patrz na zawieszenie
@imamonster od siebie mogę powiedzieć: Pierwsze sprawdź czujnikiem drzwi/blotniki od samego spodu (na zdjęciach niby nie wygląda źle) ale warto sprawdzić bo walka z rdza to walka przegrana Bujnac go na boki, sprawdzić czy szybko wraca do "sztywności" Kierunki pociągnąć wajche do połowy jak skrzeczy do naprawy jest włącznik od awaryjnych (mała rzecz a jak się zepsuje to masz dzień niemilosiernych nerwów) Olej i tak ci nic niestety nie powie. Pojeździć po mieście żeby się zatrzymywać
@imamonster: Zobacz czy silnik dobrze trzyma obroty jałowe na zimnym i ciepłym, czy nie skacze czy nie szarpie. Popatrzy czy nie jest ulany jakoś mocno, jeśli będzie miał wyciek z silnika od strony podszybia to się nie przejmuj, one lubią tam cieknąć jednocześnie w tym samym miejscu posłuchaj czy nie nic nie hałasuje. Jest tam łańcuch który łączy wałki, jeśli hałasuje to jest do roboty - podstawa do negocjacji. Posłuchaj
Mirki #motoryzacja, jakie plusy jakie minusy? Na co zwrócić uwagę?
Pokusić się czy nie? #audi #olx #kupujzwykopem
Po pierwsze ostrożnie z tym. Nie sprawdzisz na miejscu (chyba że po kolorze oleju) no ale na zdrowy rozum, kto inwestuje w auto gdy je sprzedaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Auto że Szwecji więc łatwo sprawdzić czy przebieg oryginalny
Niech poda numery rejestracyjne szwedzkie i przez neta sprawdzisz
https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb/
@imamonster:
Przebieg raczej realny ostatni wpis
źródło: comment_Z0YEH8QUALbMUdLCm5aGbFun6LDfrqQ3.jpg
PobierzJechać i tak musisz i to nie na stację gdzie on chce tylko swoją wybieraj
Silnik mocno rozwojowy i chyba nawet dłubnięte ma coś bo B5 nie wychodziło z tą mocą
Świetnie znosi lpg
Patrz na zawieszenie
Moje spalanie nie jest wiarygodne bo mam mocno ciężką nogę
Przy 150ps paliło około 11l w mieście
Teraz mam takie ale z dieslem
Teraz mam diesla( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ty pewnie spalisz mniej
Pierwsze sprawdź czujnikiem drzwi/blotniki od samego spodu (na zdjęciach niby nie wygląda źle) ale warto sprawdzić bo walka z rdza to walka przegrana
Bujnac go na boki, sprawdzić czy szybko wraca do "sztywności"
Kierunki pociągnąć wajche do połowy jak skrzeczy do naprawy jest włącznik od awaryjnych (mała rzecz a jak się zepsuje to masz dzień niemilosiernych nerwów)
Olej i tak ci nic niestety nie powie.
Pojeździć po mieście żeby się zatrzymywać
Posłuchaj