Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 259
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a później? szukałeś zleceń na jakiś stronach czy może jeszcze inaczej?

@kochaj_albo_rzuc: szukałem, mnie szukały.. z polecenia sie duzo dostaje zlecen :) jak dobrze sie robi. a pozniej jak juz mialem ich troche, zaczalem popracowywac to tu to tam, zobaczyc gdzie mi pasuje
  • Odpowiedz
@ketorw: jaki czas minął odkad zaczales od zera do rozmowy o prace? Albo najlepiej ile czasu spędziles nad tym godzinowo w sumie, lub dziennie. Bo rok u jednego to może być codziennie po godzinie a u drugiego po 5
  • Odpowiedz
Świetnie napisane. To jest dokładnie to czego potrzebują początkujący aby się wdrożyć, a raczej odważyć gdzieś wystartować ze swoimi umiejętnościami. Teorię łatwo poznać, coś tam w domu porobić, ale właśnie zawsze są te wątpliwości czy na pewno już umiem wystarczająco, co powinienem umieć żeby gdzieś starać się o pracę, jak to wygląda w praktyce. Ty właśnie od tej strony podchodzisz w tym poradniku i za to wielki plus.

@feketehajuno: widze
  • Odpowiedz
@coolcooly22: ja mialem ta przyjemnosc, ze kilkukrotnie od gimnazjum do konca liceum pojawialy sie drobne 'robótki' tego typu. a ze nie jestem w ciemię bity, potrafilem wygoglowac, jak zrobic animacje we flashu dla wujka czy stronke dla kolegi ojca. w pewnym momencie po prostu zacząłem o tym czytać i ćwiczyć :) wciagnelo mnie to.

raz robilem animacje w adobe after effects ze szabonu bez znajomosci programu xD za grosze of
  • Odpowiedz
@ketorw: Mogę się pokusić o pytanie nie dotyczące poradnika? Masz dwa pliki html, jedna strona otwiera drugi formularz gdzie możesz wprowadzić jakieś dane, nacisnąć przycisk i wracasz do pierwszej strony która powinna wyświetlać dane wprowadzone w formularzu na drugiej stronie. Możesz używać tylko html 5 , bez js. Masz pomysł jak to zrobić? Jak dodajesz więcej danych to strona główna powinna wciąż pamiętać dane wprowadzone wcześniej.
  • Odpowiedz
W NASTĘPNYM ODCINKU, CZYLI ODC.1, OMÓWIĘ NARZĘDZIA, PODAM PROSTE SPOSOBY UŁATWIENIA SOBIE PRACY ORAZ NA PEWNO OPRACUJE LISTĘ ZACHOWAŃ, JAKICH SIE NIE MOZEMY DOPUSZCZAC (JEDNAK SĄ GRANICE XD)
  • Odpowiedz
@ketorw:
Czyli jak już ogarnąłem podstawy htmla i cssa i były dla mnie całkiem proste i zacząłem uczyć się jsa ale ciężko mi to idzie na razie to lepiej zamiast jsa od razu przejść do jquery ?
  • Odpowiedz
@ketorw: Bardzo dobra misja ;) Ja rozumiem bo sama byłam kiedyś w takiej sytuacji, że coś tam umiem ale co z tym dalej zrobić to nie wiedziałam. Mi się tak do końca nie wkręciło (po części dlatego właśnie, że nie wiedziałam jak wystartować), pracuję w innej branży, ale chętnie polecę twój poradnik młodszym, startującym, którzy się tym interesują :-)
  • Odpowiedz