Wpis z mikrobloga

Mirki czy wy również zauważyliście że dobreprogramy.pl szkaluja Apple i wychwalają Microsoft?

Przecież to co oni robią przez ostatni tydzień to jest jakaś porażka. Wystarczy przeczytać nagłówki artykółów pisanych na temat obu firm. Żadane inny portal nie zachwala tak produktów MS.

MS:
- Microsoft zapewnia, że jabłko można zastąpić pomarańczą, a pomarańcze są lepsze
- Microsoft znokautował Apple i pozamiatał nim podłogę #mac #microsoftevent
Apple:
- Apple'owi brakuje magii? Ta klawiatura E Ink raczej tego nie zmieni #mac
- Nowe MacBooki Pro to era Touch Bara i noszenia przejściówek

#dobreprogramy #humorinformatykow #apple #microsoft
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

odrobinę wyprzedzili epokę. Za 5 lat będziemy się z tego śmiali, ale odwrotnie gdy jakiś producent umieści: USB A, itd

@AVAW: To teraz wyprzedza się epokę likwidując jakąkolwiek kompatybilność wsteczną, nawet z własnymi urządzeniami wypuszczonymi kilka miesięcy temu? xD To chyba nie tak powinno wyglądać. A wywalenie jacka tylko po to, żeby musieć umieszczać w słuchawkach konwerter cyfrowo-analogowy to jest też trochę bk xD.
  • Odpowiedz
słaby ten wybór, bo nie da się mieć wersji bez Touch Bara z procesorem takim jak te z Touch Barem

@Harry19911: po rozebraniu wersji bez Touch Bara okazało się że pamięć RAM to DDR3 a nie DDR4 jak w tych z Touch Barem
  • Odpowiedz
przez USB A nie mogli zmniejszyć wysokości - idealnie widać to przy porównaniu wysokości ze starszą generacją

@AVAW: A co gdybym ci powiedział, że ludzie używają MacBooków Pro do pracy a nie do mierzenia wysokości i ich pierwszym zadaniem jest praktyczność?
  • Odpowiedz
mielie wydac wersje z USB A i za rok jak wszystkie ich urządzenia będą na USB C to znowu wydać nowe MackBooki w których jedynie wytną porty?

@AVAW: A co gdybym ci powiedział, że ludziom, którzy używają komputera do czegoś więcej niż fejsika zdarza się podłączać coś innego niż gówienka Appla?
  • Odpowiedz
?

@Flypho: stacjonarke sobie kup xD
Odchudzili LAPTOPA specjalnie po to by był bardziej mobilny. Panie mam dość, nie będę sie kłócił, bo mógłbym narzekać na każdego laptopa w ten sposób, bo coś brakuje bo za ciężki... Wszystkim nie dogodzisz. Dla mnie też nie jest idealny, ma słabsze bebechy niż te z Touch Barem i nie ma ~ mac safe, w 13" są tylko 2 porty. Ale nie będę płakał!
  • Odpowiedz
stacjonarke sobie kup xD

@AVAW: Mam, ale wyobraź sobie, że niektórzy normalnie pracują w jednym miejscu, ale czasem muszą z czymś jechać do klienta, szefa, innego pracownika i okazjonalnie zabierają komputer ze sobą, okej? Właściwie to sram na Apple, ale muszę korzystać z ich komputerów, bo tylko na OSX mogę programować aplikacje na iOSa. Jestem zawodowo skazany na te s-------e komputery.
  • Odpowiedz