Aktywne Wpisy

VeritasEtLux +61
Drodzy moi,
Rzecz jest poważna! Żona wyśmiewa się ze mnie. Mowię od czasu do czasu na ludzika lego per "hipek" co zawsze wywołuje u niej salwy śmiechu... Wiem, że nie jest to oficjalna nazwa na taką figurkę, ale śmiem twierdzić, że nie tylko ja tak mówiłem w dzieciństwie.
Potrzebuję od Was potwierdzenia (lub nie, ale mam nadzieję na potwierdzenie ;) ), że znacie taką nazwę, lub słyszeliście jak ktoś jej używa. Chcę
Rzecz jest poważna! Żona wyśmiewa się ze mnie. Mowię od czasu do czasu na ludzika lego per "hipek" co zawsze wywołuje u niej salwy śmiechu... Wiem, że nie jest to oficjalna nazwa na taką figurkę, ale śmiem twierdzić, że nie tylko ja tak mówiłem w dzieciństwie.
Potrzebuję od Was potwierdzenia (lub nie, ale mam nadzieję na potwierdzenie ;) ), że znacie taką nazwę, lub słyszeliście jak ktoś jej używa. Chcę

bolS07 +82

Przecież to co oni robią przez ostatni tydzień to jest jakaś porażka. Wystarczy przeczytać nagłówki artykółów pisanych na temat obu firm. Żadane inny portal nie zachwala tak produktów MS.
MS:
- Microsoft zapewnia, że jabłko można zastąpić pomarańczą, a pomarańcze są lepsze
- Microsoft znokautował Apple i pozamiatał nim podłogę #mac #microsoftevent
Apple:
- Apple'owi brakuje magii? Ta klawiatura E Ink raczej tego nie zmieni #mac
- Nowe MacBooki Pro to era Touch Bara i noszenia przejściówek
#dobreprogramy #humorinformatykow #apple #microsoft
( ͡° ʖ̯ ͡°)
@AVAW: tu nie ma żadnego szkalowania, przecież nawet posiadacze komputerów Apple się z tego śmieją
@Massad: albo zostawili z lewej i prawej Esc i Power a te F'y niech sobie będą dotykowe
@Harry19911: ale wtedy nie mogli by zmniejszyć wysokości - idealnie widać to przy porównaniu wysokości ze starszą generacją
@Massad: w poprzedniej generacji nie trzeba było do tego przejściówek?
@Massad: kupując też wybrałbym wersję
http://www.telix.pl/artykul/ekran-dotykowy-z-wypuklymi-klawiszami-na-tablecie--video--3,52787.html
@AVAW: protip dla apple - jak się usunie klawiaturę to da się zrobić jeszcze cieńszy. Od zabawy z wysokością był Air
@AVAW: słaby ten wybór, bo nie
Jest tak bo dobór sprzętu nie zależy od użytkownika maca. Tak samo będzie z dyskami przenośnymi. Nawet teraz składane, bardzo mocne, komputery nie mają USB-C. Więc przez wiele lat trzeba będzie korzystać z przejściówek, bo przepychanie 40GB (a często więcej) przez neta jest
Jak zmienisz w ustawieniach, to nie trzeba naciskań Fn. Ale to nie dotyczy nowego MBP gdzie tych klawiszy nie ma fizycznie.
Do starszych urządzeń jak dyski, napędy, huby, drukarki pomoże wymiana kabla albo przejściówka.
Tylko co innego u siebie w biurze (gdzie i tak wygodniej się pracuje na stacjonarce), a co innego jak idziesz do kogoś. I musisz 5 razy sprawdzić, czy masz wszystkie przejściówki. Bo inaczej wtopa.