Wpis z mikrobloga

@nimithril: norma, każdą jak w kant pukniesz to zbijesz. polecam ubezpieczyć się od tego. jeśli @SOLGAZ robi to z tego samego, materiału, a jestem prawie że pewien, że tak, to idę o zakład, że zbiję ich szybę zwykłym ceramicznym kubkiem, uderzając w rant. a nawet jak nie pęknie od razu, to puści po pierwszym postawieniu i zagrzaniu garnka.
  • Odpowiedz
  • 1
@nimithril moi rodzice ostatnio też mieli taką sytuację, gwarancja na kuchenkę minęła ale zapomnieli o ubezpieczeniu domu, zorientowali się już po fakcie jak wymienili :) wiec może Tobie się uda
  • Odpowiedz
witroceramika


@SOLGAZ: macie może specyfikację materiału? Nie mogę nic znaleźć na ten temat.
I pytanie czy uderzenie ceramiką (obudowa świecy zapłonowej) w witroceramikę spowoduje jej rozsypanie?
Chodzi dokładnie o
  • Odpowiedz
@pottymouth: nie wysyłamy specyfikacji bo jeszcze ktoś z konkurencji dowie się co i jak :)

To jest coś więcej niż szkło hartowane, bo witroceramika jest prasowana w trakcie hartowania. Przynajmniej ta którą my mamy
  • Odpowiedz
@SOLGAZ: Rozszyfrowałem Was! ( ͡ ͜ʖ ͡) witroceramika istnieje raczej tylko w pojęciu marketingowym a nazwa tego materiału to szkło ceramiczne.
Czyli tak na prawdę kawałkiem ceramiki łatwo rozsypać taką płytę ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@Muszynski_Jan: poproszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@UmCykCyk: moja nawet roku nie ma i już do wymiany ( ͡° ʖ̯ ͡°) pierwsza rzecz, która na nią spadła (,)
@fiszu86: przyznam, że ja również się bardzo zdziwiłam. od razu jak spadła to myślałam, że szklanka się tak potłukła, zamiotłam szkło a tam taki widok ( ͡
  • Odpowiedz
Współczuję. Ja też mam indukcję i chyba nigdy nie wrócę do gazu. Gaz ma kilka zalet, np. lepiej się nadaje do potraw wymagających żeliwnych patelni, czyli steków czy warzyw z woka, ale indukcja jest banalnie prosta w czyszczeniu, bardzo wygodna w gotowaniu, dużo mniej oparów, nie śmierdzi, no same zalety.
  • Odpowiedz