Wpis z mikrobloga

#feuernaemigracji #feuernabali
O xD chyba gościa dupka zapiekła, że nie przed każdym może szpanować, cóż dostałem blokadę.
Ale odpowiem na to co przeczytałem pod jego wpisem i potem też go wrzucam czarno :d

@gogiel: Nom, KL ostro przereklamowany. Najlepsze miasto do mieszkania, żeby robić wypady co tydzień gdzieś to Singapur, ale żeby tam mieć taki poziom mieszkalny to trzeba zarabiać dużo więcej niż @feuer . Coś za coś.

@EnriqueGonzalez: Wszyscy? ;), pewnie się zdziwisz, ale jest mnóstwo ludzi na wykopie, którym się udało, a nie są chętnie do dzielenia się tym w internecie.

@megaloxantha: Zgadzam się całkowicie. Wynajmowanie takich mieszkań w Malezji gdzie najniższa krajowa w Polsce jest uznawana za bardzo godziwą wypłate to troszkę inaczej. Są kraje gdzie za 1000 dolarów można życ już jak król. W Warszawie też niektóre wieżowce to są spore wydatki, jeśli chodzi o wynajem. Nie interesowałem cenowo, się bo jednak wole penthousy z możliwością wyjścia na zewnątrz niż patrzenie z okna tylko, ale pewnie wyjdzie te 8-9k miesiecznie za 70m
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xz2580: Było o wypadach w Azji, więc Warszawa to nie jest zbyt dobre miasto.
Otóż argumenty za Singapurem:
1.Najwięcej połączeń do krajów azjatyckich
2.Czyste miasto, tanie taksówki na lotnisko
3.Dogadasz się po angielsku bez problemu (urzędowy)
4.Bilety z Singapuru do Hong Kongu dużo tańsze niż z Warszawy.
  • Odpowiedz
@invtraveler: Mirku, ale nie rozumiem.Mirko to taki blog, nie wiem za co dostales blokade (nie wnikam), ale kazdy moze sie wypowiadac.
@Feuer ma cały szał pał w Malezji, a ja przebijam się przez korki we Wroclawiu :) Ale swietnie,że komuś się udało,że można komuś dopingować i czytać ciekawe historie (chociaz nadal brakuje mi zdjec jedzenia @Feuer)
@invtraveler dlaczego ten cały ból?
  • Odpowiedz
@invtraveler kl ma praktycznie takie same polaczenia lotnicze albo lepsze po azji. w kl bodajze air asia ma swoj hub i setki lotow w praktycznie kazde miejsce staruje z kl. jedyny minus kl to islam aczkolwiek to taki pseudo islam. sing to taka trochu overpriced klatka, kl jest bardziej zroznicowane plus caly czas jestemy w malezji i mozna wziasc motor czy samocho i pojechac za miasto.
  • Odpowiedz
@banglard00: Z Singapuru jak chcesz pojezdzic po Malezji to się bez problemu dostaniesz do JB (no nie liczac korkow, fakt ohydne sa), a stamtad pojezdzic mozesz bez preoblemu. Mam dwie (bardzo sympatyczne swoją drogą) koleżanki z Johor, które często jeżdza na weekend odwiedzić rodzine w Malezji (na codzien mieszkają w Singapurze), a stamtad wycieczki na pobliski countryside.
W Singapurze pręznie rozwija się Scoot, poza tym masz Silk Air, Tiger Air,
  • Odpowiedz
@invtraveler no tak ale wyjazd z sing i przejechanie johor to pewnie 2-3 godziny w 1 strone czyli kolo 5h tracimy zeby wyjechac i nie mamy za bardzi innych alernatyw. za kazdym razem musimy ta sama trasa. z kl mozemy pojechac w kazdym kierunku. dla kogos kto smiga na motorze sing jest slabym rozwiazaniem
  • Odpowiedz
@banglard00: No ja akurat mieszkałem w okolicach Clementi i fakt dosc daleko mialem, ale jak juz mieszkasz gdzies w Hearlandsach, np. w takim Woodlands to podroz skraca sie do godziny. Powrot moze byc gorszy bo korki, ale tak to przezyjesz. Z reszta nie wiem co taka podjarka Malezją, oprocz KL tam szalu nie ma. Plaze ladniejsze w Indonezji, Tajlandii czy Wietnamie.
No dla mnie motor w takim klimacie to niezle
  • Odpowiedz