Aktywne Wpisy

MonazoPL +45
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
źródło: Revolut 175 zł
Pobierz

Oznaczenia są na nich podobne i no właśnie - podobne.
Na jednej występują jakieś dodatkowe określenia a na tej drugiej nie. Na jednej jest też więcej danych oznaczonych jakimś skrótem a na drugiej nie.
Nie wiem, która jest po prostu lepsza. Ktoś powie, która szybciej ładuje telefon bazując na tych danych (czarna magia związana z prądem dla mnie)
#pytanie #kiciochpyta #energetyka #prad #informatyka #smartfon #android #elektroda
źródło: comment_lZ3kfSIDxKa8cxmAJqkEJaa8xayDLU6s.jpg
PobierzKtórą konkretnie wartością?
@pietryna123: Skoro smartfon ma spore zapotrzebowanie na prąd to niby czemu ładowarka miałaby się spalić od razu?
@bobbb: A co to jest? To jakas nowość? Nic o tym nie wiem. Czym jest "quick charge"?
Widzę w tym momencie na allegro takie ładowarki do samochodów na przykład.
http://allegro.pl/ladowarka-samochodowa-usb-2-4a-goobay-quick-charge-i6534052797.html
Czy nic nie grozi telefonowi?
A skoro nie to czemu producent nie daje mocniejszych ładowarek
Z kolei każda nowoczesna ładowarka ma taki sam układ ograniczający "wydawany" prąd, gdy ładowane urządzenie z powodzeniem mogłoby "szarpnąć" więcej prądu na raz. Dobrym urządzeniom nawet zwarcie nie zaszkodzi. Zabezpieczą się i poczekają, aż "apetyt" na prąd wróci do akceptowalnych poziomów.
Dlatego też w większości