Aktywne Wpisy

WolfSky +427
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
źródło: IMG_8622
Pobierz
Korsir +85
Witam Yaneczku @zyjzpasji. Wiem, że to czytasz, bo sam pokazałem ci ten tag ;)
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
źródło: B2Wts425
Pobierz

#libertarianizm #anarchokapitalizm #akap #polecampoczytacrothbarda #bekazlewakow #bekazprawakow
#aborcja #cytatywielkichludzi
źródło: comment_K6pB16NLexvL2Oe5z4Yg4mWYBImfiJ88.jpg
Pobierz@Davila: Racjonalna moralność nie głosi: „Nie czyń tak, ponieważ Bóg (albo społeczeństwo, autorytety prawne czy tradycja) mówi, że jest to złem”, lecz powiada: „Tylko wówczas, gdy będziesz działać w zgodzie z rozumem, możesz mieć szczęśliwe, satysfakcjonujące życie”.
Tak można odpowiedzieć na każde niepowodzenie. Ale oby ci Aniołowie kiedyś chodzili po ziemi.
@
@Kapitalis: A nie było tak, że na początku panowało coś w rodzaju akapu a potem najsilniejsi zmienili to w monarchie?
do momentu przecięcia pępowiny dziecko stanowi element ciała matki i to matka jako jedyna może decydować co z tym elementem zrobić.
po przecięciu pępowiny dziecko ustanowia osobny świadomy byt i może o sobie samostanowić. nie można inicjować wobec niego agresji. matka i/lub ojciec *mogą* wtedy zawrzeć niepisaną umowę o dostarczanie dziecku pożywienia i
@prewenaza: Czyli wykluczasz odpowiedzialność prawną za dziecko, które "stworzyli" ?
Wiadomo, że cały wątek jest o najbardziej skrajnym przypadku, który będzie rzadkością ale czy utrzymanie przy życiu dziecka, które się spłodziło nie powinno być prawnym obowiązkiem?
@Slonx: 210 komentarzy, jestem dumny ;_; (z czego z 1/4 to pewnie moje )
65
zwykle rodzice dobrowolnie zgadzają się pokryć straty, ponieważ albo tak wynika z "umowy" ich opieki nad dzieckiem, albo boją się ostracyzmu. ale po załatwieniu sprawy i tak to dziecko zostanie ukarane w jakiś sposób, bo to ono jest odpowiedzialne.
równie dobrze mógłbyś domagać się by dziecko samo odpracowało stratę, której ci przysporzyło, np. kosząc ci trawę
@Kapitalis: Częściowo odpowiadałem już.
Ciągle jestem zdania, że na rodzicach ciąży odpowiedzialność za dziecko, które "stworzyli". I dlatego nie obarcza się reszty ludzi obowiązkiem wychowania. Bo to nie ich dzieci. Dziecko można oddać na zasadzie umowy z innymi osobami, ale nie można się go pozbyć od
Co z dzieckiem, które było niechciane, np. było owocem gwałtu? Matka też ma obowiązek je utrzymywać przy życiu czy może wyrzucić na śmietnik?
Do kiedy rodzic miałby obowiązek utrzymywać dziecko i jeśli podasz mi jakąś granicę, wiekowo rozwojową to kto miałby to ustalać i jakim prawem?
66