Wpis z mikrobloga

Wczoraj na Wykopie pojawił się wpis osoby, która twierdziła, że znalazła się w trudnej sytuacji i prosi o pomoc w znalezieniu pracy. Część z Was od razu zaczęła weryfikować informacje, szukać potwierdzenia. Kilka faktów nie dawało Wam spokoju, o czym od razu informowaliście pozostałych Wykopowiczów. I bardzo dobrze, należą Wam się brawa za czujność! :-)

Wpis oczywiście okazał się jedynie wymysłem bujnej wyobraźni jego autora. Ale cieszę się, że szybko i sprawnie to wykryliście. Uważam, że pomagać trzeba, ale w całym tym pomaganiu należy zachować zdrowy rozsądek, by ktoś czasem nie próbował wykorzystać naszych dobrych chęci. Dlatego zawsze weryfikujcie informacje, jesteście inteligentnymi ludźmi, bystrymi, umiejącymi poruszać się w Internecie, nie pozwólcie więc robić z siebie pelikanów. To taki mój apel na wtorek.

Dzień dobry ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wykop #bojowkaas #manipulujo #aswykopu
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak usunąć konto to po "ludzku" a nie tylko pasta, kosmonauta i zdjęcie. Niby tacy poważni stażem a nie stać ich na lepsze odejście...

@WuDwaKa: Najbardziej dojrzały z użytkowników się odezwał. Mogę wymyślić coś lepszego, jakąś aferę zbożową czy coś. Gdybym miał odchodzić to obiecuję że będzie coś lepszego niż standard.
Lepiej Ci ?
  • Odpowiedz
oszwabić wykopka na jedzenie i środki czystości

@iedrzei: Taaaa, liczył na przelew oczywiście od bogatych wykopków... Tak jak pijacy proszący o 50gr tak naprawdę liczą zawsze, że ktoś "sypnie" więcej.
  • Odpowiedz
pełno nieprzespanych nocy, dramaty rodzinne, nawet niektórzy rozważali nad sensem swojego życia i byli na skraju załamania psychicznego, codziennie wstrzykiwany pavulon w kolano

@mersi: No jakby o mnie, tylko jeszcze z tym pavulonem w kolano nie próbowałam ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
a może byście tak się moderacja zajęli i zgłoszeniami które się Wam wysyła?

@ckbucu: Mamy zespół moderatorów, który zajmuje się zgłoszeniami. Z tego co obserwuję, liczba zgłoszeń cały czas spada, a więc panowie moderatorzy działają w temacie :-)
  • Odpowiedz
możne w końcu ktoś weźmie pod oko wszystkie zielone konta które powstają tylko po to, by żebrać? Mirko to nie fundacja dobroczynna, robienie konta na wykopie bo się słyszało, ze mirki pomagają, to tez jest, przepraszam, skur***o.

@Arveit: Uważam, że coś takiego nie powinno być regulowane przez administrację serwisu, a więc odgórnie narzucane przez serwis. Każdy ma tu prawo założyć konto i opublikować znalezisko i o ile znalezisko nie narusza
  • Odpowiedz