Wpis z mikrobloga

#systemtip

Kolejne narzędzie bez którego ciężko się obyć, pewnie wielu zna. Flux.

Program automatycznie dostosowuje barwę ekranu do pory dnia (uwzględniając naszą lokalizację). Dzięki czemu oczka mniej się męczą i łatwiej się zasypia pracując do późnych godzin na pececie. Must have.

https://justgetflux.com/
Werdandi - #systemtip

Kolejne narzędzie bez którego ciężko się obyć, pewnie wielu ...

źródło: comment_4HzqIiTSToZtpGw1FQ3hCr8IvMyj46P9.jpg

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Werdandi: @mBartek89: @kulaty: właśnie zainstalowałem po dłuższej przerwie i przypomniało mi się czemu odinstalowałem. Po zmianie kolorów kolor myszy się nie zmienia tj. pozostaje bardzo jasny, wręcz niebieski. Wiecie może jak to naprawić?
  • Odpowiedz
kiedyś to zainstalowałem i mi żółcią walił ekran ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Vamteusz: Jak się nie potrafi wyregulować, to tak jest.
Dopóki nie robisz niczego związanego z grafiką i nie potrzebujesz skalibrowanego monitora, to ten program w zasadzie zapobiega zmęczeniu oka. Żeby nie mieć żółtego ekranu, trzeba dostosować program do barwy stosowanego światła sztucznego. Nie jest to trudne, bo bodaj na każdym opakowaniu po żarówie masz
  • Odpowiedz
Pamiętam, że kiedyś zainstalowałem i zaraz wywaliłem, bo mnie ten filtr odrzucał. Polecam jednak zmusić się te parę wieczorów (tak później zrobiłem) i z tym programem komfort nocnego korzystania z komputera wzrasta drastycznie. Oczywiście reguluję też jasność podświetlenia, ale w połączeniu z f.luxem jest bajka.
  • Odpowiedz