Wpis z mikrobloga

Ciekawostka - Polska jest krajem, w którym jest największa różnica między odsetkiem samobójców wśród kobiet i mężczyzn. Mężczyźni popełniają u nas samobójstwa 8 razy częściej.

Malta się nie liczy, bo za mała liczba samobójstw, żeby były statystycznie istotne.

Źródło: https://jakubmarian.com/suicide-rates-by-country-in-europe/

#statystyka #mapy #zwiazki #polska #ciekawostki
tellmemore - Ciekawostka - Polska jest krajem, w którym jest największa różnica międz...

źródło: comment_XBC8zUCyr9CqFMus6kDilT5fCusUFnto.jpg

Pobierz
  • 182
  • Odpowiedz
@no_i_w_ogle: o nie, to polska księżniczka, do jej mózgu nic nie trafi. Halo czy tu mózg polskiej księżniczki ? Proszę sobie wybrać inne miejsce na pieprzenie swoich uprzywilejowanych dyskryminujących mężczyzn tekstów.
  • Odpowiedz
@maros116: o nie, to uprzywilejowany polski książę, nie ma mózgu bo gry mu dawno wyżarły. Siedzi na utrzymaniu rodziców, całe noce lurkuje. Jest specem od wszystkiego i na wszystkim się zna. Każda krytyka to dyskryminacja, atak na biednego chłopca - nie zna pojęcia "konstruktywna krytyka". ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@no_i_w_ogle: haha opisałaś siebie, korzystasz ze swojej pozycji w społeczeństwie która pozwali ci na wszystko, dyskusja z babą to jak dyskusja z upośledzonym, nie można powiedzieć prawdy bo zaraz będzie powszechne oburzenie xD
  • Odpowiedz
@no_i_w_ogle: idź już stąd, twój feminizm nie ma mocy na wykop.pl, macie już i tak zdobytą znakomitą większość aspektów życia w polsce. Parafrazując nasze ulice wasze kamienice, to nasz jest internet a wy za sam fakt posiadania cipy macie tysiące przywilejów ;)
  • Odpowiedz
@maros116: kolejny z kompleksem małego siusiaka, który musi sobie rekompensować wyżywając się na przypadkowych ludziach w internecie :D ale nie martw się, technika idzie do przodu, może Ci kiedyś wydłużą i przestaniesz być taką cipką.
  • Odpowiedz
@Tranzi:

Istnieje może mapa samej Polski za podziałem na województwa? Tak się zastanawiam i wychodzi na to, że przez 30lat życia nie poznałem żadnego przyszłego samobójcy, a przecież ludzi poznało się nie mało. Może z moim województwem jest coś nie tak ;)

A czemu miałeś poznać? 16 samobójców na 100K to w liczbach bezwględnych nie jest wiele. Jeden na 6 tysięcy.

Ty nie poznałeś żadnego, ktoś inny 3, tak działa
  • Odpowiedz
@cweluszko:

to jest właśnie to o czym mówię. Jesteś facetem z Polski i nawet wyśmiewanie jest dla ciebie czymś strasznym. Prawdziwy mężczyzna miałby to w nosie, albo obrócił to w żart, a nie się wieszał.

O jaki ze mnie hardkorowy silny mężczyzna, gram w Batylfilda, oglądam Ligę Mistrzów przy piwerków, noszę 3 rozmiary za duże dżinsy i nie popełniam samobójstwa. Usuń konto lepiej, kolego ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@Dutch: To ja tobie nie będę kazał usuwać konta, bo jeszcze rozważysz samobójstwo, jeśli wyśmiewanie się z ciebie, bo nie zdałeś prawka jest powodem do odebrania sobie życia xd
  • Odpowiedz