Wpis z mikrobloga

W sumie tak sobie myślę, że może kogoś z tych tagów #worldoftanks #wot interesuje jak wygląda praca od środka w Wargaming.net (skończyłem tam pracować niecały miesiąc temu jako CCek, jeszcze wcześniej odpowiadałem za Content EU), a także jak wyglądała wcześniej praca w dziale poświęconym oficjalnym serwisom Wargaming'u? Screen z jednego z kont prasowych (nie załączę screena z konta służbowego, bo łatwo mnie tam po nicku rozpoznać ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Jak tak to śmiało możecie pytać, mogę wam też zdradzić parę niespodzianek dotyczących następnych aktualizacji (projekty obejmowały te do pięciu patchów naprzód). A jeśli ktoś z was prowadzi jakikolwiek minibiznesik mogę dać parę protipów do uzyskania kont prasowych (ale to już na priv, bo sprawy indywidualne). Jeszcze raz - jak coś to śmiało pytajcie. (jak skończyłem w WG itd. także mogę się z wami podzielić)
Sziszu - W sumie tak sobie myślę, że może kogoś z tych tagów #worldoftanks #wot inter...

źródło: comment_0Q3siPT1xeFDOAy6QgCYyKjwJIea3oT4.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sziszu: Jeśli miałoby być ograniczenie do 2 art na bitwę to jak rozwiązane byłyby 3 osobowe plutony? Trzeciej osobie wyskoczy 'nie możesz wziąć raka bo nie'? :>
  • Odpowiedz
@soqwd: uwierz na słowo, że tego to nawet WG nie wie. prawdopodobnie wyskakiwałby błąd w wyborze czołgu. jak mówię to jednak tylko pomysł, a te ulegają transformacjom co parę dni. bardzo prawdopodobne jest też ograniczenie ich liczby do trzech, by nie powodować dodatkowego zamieszania. to pewnie kwestia najbliższych miesięcy/patchy.
  • Odpowiedz
@soqwd: żebyś wiedział jak często przekładane są różne pomysły. czasami jednego dnia jest już plan na cały przyszły rok by jutro dowiedzieć się, że nastąpił obrót o 180 stopni.
  • Odpowiedz
@Sziszu: a czy w ogóle była jakakolwiek mowa, żeby wywalić to ciulostwo z randomów? Jedyny typ pojazdu, który bezkarnie może karać prosów, oglądałem nieraz różne streamy topowych graczy i focus fire jest straszny, co nie jest normalne jak dla mnie.

Kolejne pytanie czy rozważano coś o możliwości zablokowania statów, tak żeby XVM tego nie wyświetlał?
  • Odpowiedz
@saimonm: 1. na usunięcie artylerii nie ma szans

2. taka opcja jest testowana na kontach prasowych i działa dobrze. jest szansa, że zostanie wprowadzona opcja zablokowania statystyk do podglądu dla innych graczy.
  • Odpowiedz
@saimonm: na to też nie licz :P WG wie, że ludzie dużo by zrobili dla braku arty, ale to jednak za duże ryzyko. Raz, że trzeba by było zrobić oddzielny MM dla takich graczy, dwa że część graczy zostałaby wyłączona ze wspólnego grania, trzy, że podniósłby się raban "to może wyłączmy też inne klasy pojazdów" i tak dalej i tak dalej.
  • Odpowiedz
@Sziszu: a co z MM - typu w jednej drużynie duża przewaga HT, a drugiej ledwo kilka i tutaj mapa robi swoje (i podobne sytuację druża przewaga medów, lub TDeków). Co z losowaniem typu w jednej drużynie 2 topowe czołgi więcej, przecież to można normalnie podzielić po 1 na stronę, czy coś ma być ruszane, albo czy jakieś rozmowy były prowadzone jeśli chodzi o MM?
  • Odpowiedz
@saimonm: Przykro mi to stwierdzić, ale na to się już nic więcej nie poradzi. Prawda jest taka, że MM ma już wstawione takie założenia prawie od samego początku (0.5.3, gdy naprawiono także problem z plutonami i pierwszym Mausem) za to by przyśpieszyć tworzenie gry czasami decyduje się na lekkie wariacje jak właśnie team bez HT czy MT. W ekstremalnych wypadkach widać czasami różnice tierową.

Ogólnie przy liczeniu tej drugiej bierze
  • Odpowiedz
@Sziszu a jeszcze jedno pytanie, wiesz jak ma się sprawa z cheatami, chodzi mi o ich wykrywanie i karanie. Bo było jakiś czas temu ogłoszenie, że szukają kogoś na takie stanowisko.
  • Odpowiedz
@saimonm: szykuje się aktualizacja launchera na wykrywanie takich rzeczy + nie będzie można odpalać gry przez .exe. Jeśli chodzi o pytanie czym dla WG są cheaty to lista konkretnych modów jest już na EU + wszystkie aimboty.
  • Odpowiedz