Wpis z mikrobloga

@swiatek222: jesli ktoś to lubi robić to wydaje mi sie ze najwyraźniej ma :) zawsze to fajne wyzwanie żeby zrobić cos co będzie wyglądać tak samo jak zdjęcie... I jesli niektórych np mnie interesuje tylko rysowanie twarzy :D sztuka jest własnie dlatego super ze kazdy moze robić, rysować, malować itd to co lubi i mu sie podoba :)
  • Odpowiedz
@martist: Z całym szacunkiem, ale jeśli ktoś np. lubi chociażby zabijać innych, to ma to sens bo on to lubi? Kopiowanie czyjejś pracy to jest sztuka? Równie dobrze możemy w takim razie drukarki nazwać artystami. Moim zdaniem sztuka to proces twórczy, a nie odtwórczy. Jeśli zdjęcie inspiruje kogoś do narysowania identycznego rysunku, to przypomina to bardziej plagiat. Myśle, że warto jednak dodać coś od siebie zanim mozolne odwzorowywanie pikseli ze
  • Odpowiedz
@swiatek222: nie ma to jak porównywać zabijania do rysowania ze zdjęcie xD to ze dla ciebie sztuka to nie jest kopiowanie to nie znaczy ze dla innych tez :) sztuka powinna byc wolna i kazdy powinien robić co chce i nikt nie powinien sie czepiać :) dla mnie np śmieszne jest rysowanie kwadratów a inni je kupują za miliony xD
  • Odpowiedz
@martist: Użyłem skrajnego porównania, żeby wykazać Twoje błędne rozumowanie. Niestety nieskutecznie. Skoro uważasz, ze sztuka jest wolna to jak najbardziej powinna liczyć się z tym, że można ją pochwalić oraz skrytykować. Jednak widzę, że bardziej odpowiada Ci model sztuki z Korei Północnej. Sama sobie zaprzeczasz czepiając się rysowania kwadratów ;) Rysując ze zdjęcia nie trzeba go kopiować. Jeżeli ktoś płaci za dokładne odwzorowanie zdjęcia, które może za kilka złotych wydrukować
  • Odpowiedz
@swiatek222: nie czepiam sie :) uważam ze to trochę bez sensu ale skoro innym sie to podoba to niech robią co chcą... To ze ja uważam inaczej nie znaczy ze moje rozumowanie jest błędne xD uważam ze kazdy powinien robić sobie co chce do momentu gdy nie krzywdzi tym innych :) i tak można skrytykować np pisząc ze sie nie podoba czy np można poprawić nos a nie pisanie ze
  • Odpowiedz
@swiatek222: + wieluuuuuuu osobom podoba sie takie " kopiowanie " na instagramie np czy YouTube takie osoby maja po kilkanaście tys obserwujących a 1 osoba ma nawet milion, wiec najwyraźniej ma jakiś sens i sie to podoba
  • Odpowiedz
@swiatek222: nie po prostu jest różnica w konstrukcyjnej krytyce a głupim pisaniu jaki ma to sens xD tak samo jaki sens ma rysowanie budynków z natury? XD to prawie tak samo jak ze zdj... Tyle ile ludzi tyle opinii :) i jesli uważasz ze to głupota to nie komentuj i tyle bo myśle ze nikogo nie obchodzi czy dla ciebie to ma sens czy nie
  • Odpowiedz
@swiatek222: i zapytałeś jaki to ma sens to napisałam ze to fajne wyzwanie stworzyć cos takiego żeby to wyglądało jak zdj i np mnie nie interesuje nic innego zwłaszcza ze nie mam zamiaru isc na żadne ASP i robie to co lubie :)
  • Odpowiedz
@zupa_z_kasztana: och po prostu dałam przykład... Dla mnie i rysowanie z natury i ze zdj ma sens... Bo w końcu o to chodzi... Gdyby żadna z tych rzeczy nie miała sensu to nikt by nie rysował :D
  • Odpowiedz