Aktywne Wpisy
JaX92 +110
Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki

drte111 +93

Korzystał ktoś z Was może z aruba cloud? Zastanawiam się nad VPS-em do nauki w wersji S (4 zł /m-c). Serwer miałby służyć do nauki linuxa, a konkretnie:
1. Konfiguracji serwera DNS
2. Postawienie od podstaw własnej domeny i serwera pocztowego.
później ewentualnie jak bym ogarnął ww. zagadnienia zmieniłbym przeznaczenie na inne (uruchomiłbym inny projekt).
Może się ktoś wypowiedzieć na ten temat?
1. Nie mam publicznego IP.
2. Nie mam na razie własnej domeny.
3. VPS-em mogę się bawić z dowolnego miejsca na świecie.
Na razie brodzę w Linuxie ale chcę się nauczyć, bo pracuję jako sieciowiec, ale przydałoby się liznąć tematu stawiania własnej publicznej domeny i
Do tych zastosowań co wymieniłeś, to idealny wybór. Taniej prawdopodobnie się nie da.
Stawianie wirualki na lokalnym komputerze odradzam. Więcej się nauczysz na takim VPSie (ma publiczny IP, można łatwo podpiąć domenę bez kombinowania itp).
Bierz w ciemno, będziesz zadowolony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Podpisujesz z góry umowę na jakiś okres czasu? Czy może jest to na czas nieokreślony umowa? Czy może jest to coś w stylu pre-paid?
2. Czy ewentualnie jest problem ze zrezygnowaniem z umowy?
3. Ile publicznych IP dostaje się dla maszyny wirtualnej?
4. Czy jak masz np. 2 maszyny, to między nimi możesz robić dwupunkt po wirtualnej infrastrukturze (virtual network
Wszystko jest na czas nieokreślony. Aż Ci się kasa skończy ;)
Do maszyny dostajesz 1 IP i nie ma możliwości kupić dodatkowo do wersji "Smart". Musisz mieć wersję
Daj jakiś losowy ip albo sprawdź lokację.