Wpis z mikrobloga

Parę przemyśleń ode mnie po wczorajszy meczu. Napisałbym to na forum wiślackim, ale jakiś czas temu usunąłem konto, a chcę podsumować moje kilka lat na młynie.

Pierwszy raz w tym sezonie byłem na C i już dzisiaj wiem, że pierwszy i ostatni. Nie dałem rady wystać na moim C3 i musiałem przejść na boczne, szopka to najdelikatniejsze słowo, które opisze co tam się działo.

Cała Wisła zawsze razem. Sądziłem, że jeżeli mecz okrzyknięty jako ten ponad podziałami, to szanowny pan gniazdowy o wyglądzie i umyśle ameby da sobie spokój z przyśpiewkami anty Śląsk, albo poczeka chociaż aż oni zaczną. Gdyby jedna z drugą mądra głowa pomyślała to wpadłaby na ten genialny pomysł i nie dzieliła niepotrzebnie kibiców w ciężkich czasach. Ale nie.... jebmy Śląska! Pamiętam czasy G. za którego każdy z trybuny skoczyłby w ogień. A dzisiaj na gniazdo wchodzi jakiś podpakowany pajac, nie znający przyśpiewek, ich rytmu, a z haseł anty jedynie "cała Polska..." i "od kutasów..." - bo TO JEGO ULUBIONA.

Trans Śląska w punkt i zrobił swoje na trybunach. Klaskali nawet niektórzy z C3. Podział będzie jeszcze większy, na przyszłym meczu przewiduję frekwencję na młynie 1000 osób. WSH s------o zasady na jakich wychowało się całe pokolenie kibiców. Mniejsze o zgody, bo te padają i powstają, ale jechanie po bracie 2 miesiące po jej zerwaniu, pozdrawianie Widzewa, Ruchu, Elany i przede wszystkim sposób w jaki się to załatwia to plucie w twarz.

Chciałbym wrócić na C gdy wróci normalność, ale patrząc na grupę kolesi na czele z gniazdowym, którzy w przerwie meczu wędrują po stadionie z przepustkami na szyi, by podejść bliżej trybuny Śląska i się ponapinać - nie wydaje mi się bym kiedykolwiek miał wrócić.

Wołam @Polska5Ever, niech przybiegnie w swoich skarpetkach z orłem III Rzeszy i mnie pouczy, że jestem internetowym płaczkiem. Rozmawiałem o tym z ludźmi, którzy stoją wyżej. Mają inne zdanie, ale rozumieją.
I jasne, że demokracji nie będzie na trybunach, ale jeśli mniejszość podejmuje takie idiotyczne decyzje, to jedynie ta mniejszość na trybunie zostanie.

#wislakrakow #mirkohooligans #slaskwroclaw
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pasczakk: Różne wersje krążą po sieci. Podstawa jest jedna - Wisła zwróciła się w stronę Ruchu Chorzów, co nie spodobało się reszcie członków TKWM.
@No25: Gdzie napisałem, że ma mi się tłumaczyć?
  • Odpowiedz
@Malchos: Chyba nie spojrzałeś w spojler, kręcę bekę bo przecież on i tak albo Ci nie odpisze albo stwierdzi, że nic nie wiesz. Dodatkowo mu zabrałeś argument z internetowym płaczkiem bo jak widać chodzisz na mecze, więc został mu tylko argument. że "zaśpiewali ostatnio hymn" w sprawie skarpetek z wroną niemiecką.
  • Odpowiedz
@Malchos: Ja osobiście po takich akcjach na Śląsku jak macie na Wiśle już w życiu bym się nie pokazał na meczu. Zresztą najbardziej niszczy nazywanie de facto zgody "układem chuligańskim" gdzie jakieś janki czy zwykli kibice z Ruchu i Widzewa normalnie jeżdżą sobie na mecze Wisły xd

Wczoraj znajomi z Wisły na meczu byli ale na prostej, przy klatce Śląska i mówiąc szczerze okrzyki o Śląsku były tam dosyć częste.
  • Odpowiedz
@Malchos: a środowisku kiboli naprawde wydaje sie ze sa ostoja normalnosci w Polsce? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ci ktorzy regularnie wykrzykuja wulgaryzmy w kierunku innych ludzi itp.
  • Odpowiedz