Wpis z mikrobloga

Wieczna beka z warszawiaków na urlopach. Czy to nad morzem, czy w górach. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dostaliśmy raz wezwanie, nic poważnego... Pytamy: Co się stało?
- bo my z Warszawy jesteśmy...
- no dobrze, ale na to już nic nie poradzimy, na to leku nie ma, co się stało? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#heheszki #pracbaza
  • 104
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@whiteglove: Widać mało po świecie podróżowałaś i mało ludzi znasz. W wielu krajach jest to normą. Że ludzie się przedstawiają od pochodzenia. I spotkałem się z tym tez w PL. "Hej jestem z Wrocka, siema" I dopiero imię itd. To znaczy że wszyscy tacy są? Bardzo wygodne... i bardzo głupie.
  • Odpowiedz
@blubi_su: podróżowałam sporo i ludzi też sporo poznałam ;) dyskusja nie jest o tym jak to jest na świecie, luźno rozmawiamy o tym jak to warszawiacy lubią mówić, że są warszawiakami i przy tym niektórzy robią wstyd innym warszawiakom zachowując się jak buce, a ty jakoś szczególnie mocno wziąłeś to do siebie i jesteś jakimś wojownikiem walczącym o honor stolicy :D tak, każdy się przedstawia, a pod wpisem śmiejemy się
  • Odpowiedz
@Meara: Jedź nad morze i zatrudnij się w służbach SAR'owskich. Popływasz statkiem, polatasz helikopterem, zrobisz nurka, poćwiczysz z wojskiem i takie tam.
  • Odpowiedz
@Meara: sam jestem Warszawiakiem i potwierdzam, że sporo takich jest, gnije z nich niemiłosiernie xDDD

jeszcze najlepsi są tacy wielcy Warszawiacy z Piaseczna, Ząbek czy innych Marek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ziemniaczana_krolewna: Wiadomo, że pewne lokalizacje są bardziej prestiżowe, inne mniej.
Porównaj sobie domek nad morzem do mieszkania w kamienicy w sąsiedztwie zakładu oczyszczania miasta :) Tak samo jest z miastami.
  • Odpowiedz
@Meara: Jeżeli ktoś jest w trakcie pogoni za lepszej jakości życiem to nie ma lepszego miejsca w Polsce, do własnego rozwoju, samorealizacji i spełniania planów, inne niż stolica. Warszawa to centrum finansowe, kulturowe, akademickie i polityczne tego kraju. Stwarza najwięcej szans, okazji, możliwości.
Każdy kto ma ponad przeciętnie ambicje - silną motywacje by za nimi gonić, niezachwianą wiarę w możliwość ich realizacji i gotowość do poświęceń i kompromisów w imię
  • Odpowiedz