Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +298
bibi__ +99
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Nie k---a. W Polsce jak w chlewie, obsranym gównem.
Pech chciał, że w moim samochodzie akumulator odmówił współpracy. Przez 15 min usiłowałem odpalić go na ,,pchnięcie", przez te 15 minut przejechało obok mnie kilkanaście osobówek, ze trzy taksówki i samochód straży miejskiej, który to przeturlał się obok mnie z opuszczonymi szybami, panowie strażnicy miejscy z rozbawieniem popatrzyli na moje zmagania i poturlali się dalej.
Zatrzymał się starszy facet, który przyjechał do Polski z AUSTRALII.
Wysiadł, zapytał czy potrzebuję pomocy, w 5 minut odpaliliśmy samochód przez kable. Chciałem mu postawić browar, gość zadziwiony moją propozycją odmówił, stwierdził, że w Australii nie do pomyślenia jest zostawić kogoś na drodze w potrzebie.
K---a. Warszawa. Stolica. Centrum Polski. Jedyna osoba, która zaoferowała pomoc, to starszy facet z kontynentu, na którym wszystko jest do góry nogami.
Ja p------ę.
#gorzkiezale #polska #zalesie #niewiemjaktootagowac
Komentarz usunięty przez autora
"czy jadąc obok i widząc taką sytuację sam byś się zatrzymał i pomógł?"
nie pisz odpowiedzi, sam się zastanów czy Twoje pretensje są zasadne
ja np. na ogół mam mało czasu/chęci ale jak ktoś zapyta/poprosi to nigdy nie odmawiam pomocy (to wynika z lenistwa)
@Stulejman_Wspanialy: i w dodatku zrobił to stojąc na rękach! ;)
Ja swego czasu miałem problemy z aku, średnio raz na tydzień nie odpalał w zimie - nie miałem nigdy problemu ze znalezieniem pomocy. #krakow pozdrawia stolicę! (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@calkowitybrakrozumu: Ja Ci wytłumaczę jak to jest w Poznaniu. Jestem z południa wielkopolski i często w nim bywam. Ogółem zdanie o Poznaniu mam takie, że w mojej mieścinie 29k ludzi wszystko jest lepiej ogarnięte jak w tym
@Nastruj: Bo jesteś generalizującym głupcem. Warszawa to napływowe miasto i trafić tutaj faktycznego Warszawiaka to niezły skill, więc masz przemiał całej Polski.