Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was korzysta z lampy SolarStorm X2? Warta jest swojej ceny? (200zl od dystrybutora PL). Moc 1500 lumenów, zewnętrzne ogniwa. 2 diody CREE XM-L2. Podobno sporo podróbek tego jest.

@Gawith_Apricot:
Twój wpis wygląda na błędny i nie zostanie uwzględniony w statystykach. Prosimy o stosowanie się do kilku prostych zasad.
Jeśli masz pytanie lub pomysł na rozwój rowerowego równika, użyj tagu #rrtech.
Możesz od razu zmienić tag
  • Odpowiedz
@MrSzatanek: Strasznie slabo jak na taka ilosc lumenow. W starej latarce na CREE mialem podobno ilosc swiatla. 2000 lumenow maja swiatla mijania w aucie, wiec taka ilosc skupionego swiatla powinna byc bardzo mocna moim zdaniem.
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: Na pewno jesteś obeznany w lampkach?

x3 świeci kiepsko, bo tam w diody idzie mniejszy prąd, a i tak się grzeją jak jasna cholera. W x2 lepiej to działa.

x2 ma światło porówynywalne do convoya s2+ na sterowniku 2.8A czyli około ~850lm powiedzmy. Z tym, że gdy użyjemy kolimatorów, x2 jest o wiele lepsza, światła jest więcej. Lepszy jest jego rozkład. Poza tym x2 ma dobry czas świecenia na
  • Odpowiedz
@MrSzatanek: Czyli X2 ile ma lumenow? Brać podróby czy od dystrybutora w PL? Producent PL zapewnia, że czas świecenia wynosi 2h 30 min. Za podróbami przemawia cena i to ze za jakis czas można zainwestować w porządne firmowe ogniwa.
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: Tak naprawdę, to obojętne. x2 jest moim zdaniem najlepszym hostem czyli ma świetną obudowę do modyfikacji. Możesz przerobić wszystko, wymienić diody, przerobić sterownik, włącznik, chłodzenie, zrobić daszek odcinający. Na swiatelka.pl można kupić tanio akumulatory po 3000mAh sztuka. Biorąc pod uwagę, że te z pakietu są kiepskiej jakości a u mnie czas działania to ponad 3h w najmocniejszym trybie, to nie chcę wiedzieć ile to by działało na takim pakiecie.
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: O ile będą Ci potrzebne, bo o ile nie trafisz wadliwego pakietu z 1 uszkodzonym ogniwem, to jest naprawdę spoko. Jak kiedyś chciałem przetestować, to o północy włączyłem lampkę w tryb 30%, rano wstałem o 8 to jeszcze świeciła
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: To ściema jest. Nigdy nie wiesz co tam siedzi. 3600mAh to pojemność całego pakietu? Raczej tak, wiec biorąc pod uwagę, że tam są 4 ogniwa... śmieszne. Ogólnie wartości takie jak lumeny czy mAh przy kupowaniu takich lampek to z reguły bzdury.
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: ja mam SingFire SF-607, które wygląda identycznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)- i jestem zadowolona. Porządnie oświetla drogę nawet w totalnej ciemnicy, na ulicy bez świateł (po lesie nie jeździłam). Akumulator na oryginalnym (!) ładowaniu wytrzymał dłużej niż założone 3h, ale większość czasu lampka działała na najsłabszym trybie (bo tyle wystarczyło).
  • Odpowiedz
@faramka: Już myślałem, że masz jakiś inny sterownik bo opisana jest jako "4 mode" a to chodzi tylko o to, że policzyli strobo jako jeden z trybów.

Ja lubię nocą śmigać po parku i ogródkach działkowych. Może dziwne, nie wiem :P ale na najwyższym trybie nie ma najmniejszego problemu.

I takie pytanie do Ciebie - jak włączysz w domu na najwyższy tryb, to obudowa jest gorąca?
  • Odpowiedz