Wpis z mikrobloga

Mirki, tak sobie myślę nad zakupem konsoli....jeśli bym się zdecydował to na ps4, ze względu na serie #uncharted.

W sumie to jestem nawet zdecydowany nad kupnem ale jak tak czytam o problemach z płynnością to odechciewa mi się kupować konsoli i myślę nad inwestycją w PC

Jak to jest z tym frame ratem? Czy faktycznie są takie spadki? Patrzyłem filmiki na YT i momentami Wiedźmin 3 spadał do 20 klatek.
Jakoś drażni mnie fakt tego, iż gra nie będzie miała stabilnych 30 klatkUF. Nie mam fazy nad tym aby pobierać mody i upiększać grę do momentu aż spale chaupe....zwyczajnie chciałbym usiąść i pograć bez zbędnych nerwów.

Czy na konsoli ten problem mnie faktycznie dotknie? Będą nerwy? i rzucanie padem ścianie bo gra będzie ścinać?
Warto kupić PS4? a może poczekać na wersje NEO? Czy najlepszym rozwiązaniem będzie kupno PC? Nie jestem też jakimś zapalonym graczem( w sumie jak miałem PC-ta który domagał to orałem we wszystko co tylko możliwe) dlatego nie wiem czy jestem niedzielnym graczem czy nie xd

Otwieram dyskusje i biore po 200zł z konta każdej drużyny i słucham Państwa

#ps4 #konsole #gry #gamming #dyskusja #pytanie #pcmasterrace #colepsze
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kubica666: zlozylem pc o za wartosc konsoli (1500zl) sama skrzynka, monitor myszka itp mialem, wiedzmin chodzi mi na srednich przy 40fps+ bez spadkow, 0 nerwow i komputer wydajny mam, procesor za 470zl, grafika uzywana od kumpla za 500zl (r9 270), kupilem sobie steam controller, takze gram jak na konsoli, bez najmniejsziego namyslu zawsze wybralbym pc, ale zeby nie bylo, nie jestem spod tagu #pcmasterrace
  • Odpowiedz
@kubica666: a ja się nie zgodzę z @ziobro2: @gappaz:

Kup używane PS4, ograj kilka fajnych tytułów, NEO w przyszłym roku najwcześniej. Gry na PS4 są płynnej i grywalne, póki co jedyny wyjątek - Just Cause 3 który po patchu zaczął tak zamulać, że przestałem grac. W takim wiedźminie dropów doświadczałeś w praktyce raz na 3 godziny i to nie boli tak jak Ci się wydaje. Kupuj,
  • Odpowiedz
@kubica666: Bierz PC, za około 2700 zł można mieć kompa o podzespołach lepszych od PS 4 Neo, które ma kiedyś tam wyjść. Do tego masz możliwość modowania, zmiany ustawień graficznych według własnych preferencji, nie musisz tych chorych abonamentów opłacać żeby pograć w multiplayer. No nie mówiąc już o tym, że na PC pograsz w stare gierki i strategie, a także w wiele niedostępnych na konsolach gier indie i free to
  • Odpowiedz
@gappaz: tak, ale według mnie lepiej po prostu kupić, grać i mieć frajdę, data debiutu NEO niepotwierdzona, w PL może kosztować z 2k PLN na start. Używane PS4 są teraz tak tanie, że ja bym się nie zastanawiał, do przyszłego roku OP będzie miał w co grać, a później pomyśli o NEO.
  • Odpowiedz
@kubica666: to jeszcze ja się wypowiem. Mam ps4 od roku. Ograłem całego wieśka (i wiele innych gier) i z ręką na sercu mogę powiedzieć że frame dropy zdarzają się rzadko i w żadnej grze dotychczas nie było tak by mi jakoś przeszkadzały. Właściwie to nawet jak się zdarza to są na tyle krótkie i lajtowe że nie sprawia mi to problemu.
Pamiętaj że na filmikach z YouTube masz krótki fragment
  • Odpowiedz
@kubica666: pamiętaj o cenach gier, gdzie na PC czasami można wyrwać za śmieszne pieniądze, a na konsole zawsze się ceni np ostatni przypadek ze znajomym, ja kupiłem Shadow of Mordor GOTY za 17zł na Kinguin, a on używke na PS4 za 100 zł xd
  • Odpowiedz
@kubica666: to zapewniam, że nie utrzyma. Mam ps4 i często k----ę jak spadają klatki. Na bank spadają w wiedźminie 3 (poniżej 20), w ff15 demo (poniżej 15!), w uncharted 4 (sporadycznie), w the order 1886 (lol 900p i są spadki poniżej 25). No i k------o głośna to maszyna. Mój PC w maksymalnym stresie nie wyje nawet w połowie tak jak ps4 przy nowym uncharted.
  • Odpowiedz