Aktywne Wpisy

Leniek +277
Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem na wylot.
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi
źródło: image
Pobierz
Sophos +84
Jeśli chodzi o sprzedaż alkoholu na wynos, to jestem za modelem szwedzkim.
Chcesz kupić wino czy wódkę? Proszę bardzo — ale tylko w specjalnym sklepie, otwartym od 10:00 do 19:00 (albo nawet do 18:00, już nie pamiętam jak to tam dokładnie).
Ale nie na stacji benzynowej.
Nie w Żabce.
Nie w „warzywniaku”.
I na pewno nie w markecie przy kasie obok lizaków.
Chcesz kupić wino czy wódkę? Proszę bardzo — ale tylko w specjalnym sklepie, otwartym od 10:00 do 19:00 (albo nawet do 18:00, już nie pamiętam jak to tam dokładnie).
Ale nie na stacji benzynowej.
Nie w Żabce.
Nie w „warzywniaku”.
I na pewno nie w markecie przy kasie obok lizaków.

To co się czasami o--------a w tych tramwajach przypomina sceny z najlepszych filmów akcji.
SWAT i służby specjalne mogłyby się uczyć od tutejszych kontrolerów przeprowadzania nalotów czy konspiracji.
Np. kontrolerzy udający pasażerów stojących na przystanku wskakują do tramwaju w ostatniej chwili tj. gdy motorniczy zamyka już drzwi.
Taka zmyłka dla "gapowiczów" że niby kanary wsiądą do następnego tramwaju, a tutaj proszę ...
Zaznaczam że wskakują trzema różnymi drzwiami więc synchronizacja "wskoku do tramwaju" w ostatniej chwili jest opanowana do perfekcji.
Inny zajebisty numer to ten gdy udają w jadącym tramwaju normalnych pasażerów. Mają schowane plakietki i jadą dwa czy trzy przystanki w całkowitej konspiracji po to by uśpić czujność potencjalnych gapowiczów ... a nagle jak jeden mąż w trzech odległych miejscach w tramwaju wstają z siedzeń i "... kontrola biletów".
I jeszcze te rozbiegane oczka szukające potencjalnego gapowicza. Zauważyłem że najbardziej p--------e mają zawsze osoby stojące koło drzwi (bo pewnie tam stoją by uciec w razie kontroli).
Ra myślałem że mam do czynienia ze złodziejami. Sprawdzałem coś na telefonie i nagle zauważyłem że jakoś rosły gościu cały czas się na mnie patrzy i kiwa głową do drugiego gościa stojącego za mną. Identyfikatory mieli ukryte więc nie widziałem że to kontrolerzy. Oni pewnie myśleli że zrobiłem się taki nerwowy bo nie mam biletu i będę chciał uciec jak tylko tramwaj się zatrzyma. Jeden chłopak ruszył na mnie więc schowałem telefon by nie wyrwał i czekam na rozwój akcji... a ten wyjmuje identyfikator i prosi pokazać bilet. No ja p------ę ...
Ja rozumiem że mają płacone zapewne od złapanego gapia ale czy naprawdę miasto Gdańsk godzi się na o-----------e takich show?
Dlaczego kontrolerzy nie mają obowiązku noszenia jakiegoś konkretnego ubrania by być rozpoznawalnym? Wystarczą czarne spodnie i biała koszula. Do tego non stop widoczny identyfikator nawet podczas przesiadania.
Rozumiem że przez to złapią mniej gapowiczów ale jednak byłby to jakiś skok cywilizacyjny i ludzie tacy jak ja nie musieliby oglądać dzień w dzień tego typu cyrków.
#ztm #gdansk #kanary #trojmiasto
@Lele: Rzadko bywam w Gdyni, ale jakieś pół roku temu jechałem tam trolejbusem i spotkała mnie kontrola. Kanary wyglądały jak rezydenci Sztumu, kafary 2x2. Ale faktycznie byli mili. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@deroo: W wielu europejskich miastach kontrolerzy mają specjalne uniformy. Widać inni potrafią funkcjonować bez partyzantki i nalotów.
@orronelvu: Ja mam miesięczny
@Joz: Przecież to przeczy roli kontroli LOL. W takiej sytuacji jak widzę, że jest kontrola i mogę sobie kupić bilet, to by nikt nie kupował wcześniej... Polska to jest dziki kraj i tutaj działają tylko metody konspiracyjne.
@FrasierCrane: Kontrola ma sprawdzić czy przejeżdżający zakupili bilet za przejazd, a nie doić jak najwięcej z mandatów. Jeżeli w trakcie kontroli nikt nie zostanie złapany, a 100% przejeżdżających będzie miało skasowany bilet to chyba dobrze?
@Vojtazzz: beka z ciebie służbisto XDDD