Aktywne Wpisy

Leniek +176
Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem na wylot.
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi
źródło: image
Pobierz
vieniasn +640
wziąłem zły ryż i ten brązowy się gotuje pół godziny zamiast 15 minut ludzie złoci jednak co biały to biały

To co się czasami o--------a w tych tramwajach przypomina sceny z najlepszych filmów akcji.
SWAT i służby specjalne mogłyby się uczyć od tutejszych kontrolerów przeprowadzania nalotów czy konspiracji.
Np. kontrolerzy udający pasażerów stojących na przystanku wskakują do tramwaju w ostatniej chwili tj. gdy motorniczy zamyka już drzwi.
Taka zmyłka dla "gapowiczów" że niby kanary wsiądą do następnego tramwaju, a tutaj proszę ...
Zaznaczam że wskakują trzema różnymi drzwiami więc synchronizacja "wskoku do tramwaju" w ostatniej chwili jest opanowana do perfekcji.
Inny zajebisty numer to ten gdy udają w jadącym tramwaju normalnych pasażerów. Mają schowane plakietki i jadą dwa czy trzy przystanki w całkowitej konspiracji po to by uśpić czujność potencjalnych gapowiczów ... a nagle jak jeden mąż w trzech odległych miejscach w tramwaju wstają z siedzeń i "... kontrola biletów".
I jeszcze te rozbiegane oczka szukające potencjalnego gapowicza. Zauważyłem że najbardziej p--------e mają zawsze osoby stojące koło drzwi (bo pewnie tam stoją by uciec w razie kontroli).
Ra myślałem że mam do czynienia ze złodziejami. Sprawdzałem coś na telefonie i nagle zauważyłem że jakoś rosły gościu cały czas się na mnie patrzy i kiwa głową do drugiego gościa stojącego za mną. Identyfikatory mieli ukryte więc nie widziałem że to kontrolerzy. Oni pewnie myśleli że zrobiłem się taki nerwowy bo nie mam biletu i będę chciał uciec jak tylko tramwaj się zatrzyma. Jeden chłopak ruszył na mnie więc schowałem telefon by nie wyrwał i czekam na rozwój akcji... a ten wyjmuje identyfikator i prosi pokazać bilet. No ja p------ę ...
Ja rozumiem że mają płacone zapewne od złapanego gapia ale czy naprawdę miasto Gdańsk godzi się na o-----------e takich show?
Dlaczego kontrolerzy nie mają obowiązku noszenia jakiegoś konkretnego ubrania by być rozpoznawalnym? Wystarczą czarne spodnie i biała koszula. Do tego non stop widoczny identyfikator nawet podczas przesiadania.
Rozumiem że przez to złapią mniej gapowiczów ale jednak byłby to jakiś skok cywilizacyjny i ludzie tacy jak ja nie musieliby oglądać dzień w dzień tego typu cyrków.
#ztm #gdansk #kanary #trojmiasto
Jeśli mieliby od zapłaconego mandatu to nic by nie dostali bo to nie mandaty #wykopuczy
U nas też czasami czekają parę przystanków, a do momentu kontroli mają pochowane id i te swoje maszynki, dlatego wiadomo, że jeśli wsiada dwóch typów zapiętych pod szyję z czymś dużym pod kurtką lub z saszetką na ramieniu to jest kanar, więc doświadczeni
Nawet w nocnych zdarza im się jeździć - pamiętam jak dwóch zaczęło kontrolę w nocnym, jeden koleś zaczął się rzucać i nagle z dwóch kanarów zrobiło
O wiele lepszy jest system wrocławski, gdzie kontrolerzy są tak oczywiści ze swoimi urządzeniami i poruszają się tak powoli, że nie widziałem aby ktokolwiek uciekał - o wiele prościej jest podejść do biletomatu i zwyczajnie kupić bilet przed kontrolą.
Tępić złodziei na każdym kroku, przy czym należy brać poprawkę że zdarza się że ktoś nie zrobił tego umyślnie i należy czasami okazać wyrozumiałość. Tak po ludzku
Ewentualnie przeczytaj komentarz @cieszynka i powtarzaj to aż załapiesz
Szukacie dziury tam gdzie jej nie
@Boipuso: Mają wyróżniający się strój :P