Wpis z mikrobloga

Wandale wygrali. Kraków nie będzie już naprawiał i uzupełniał samoobsługowych stacji do naprawy rowerów

Kilkukrotnie wszystkie narzędzia rowerowe znajdujące się w samoobsługowych stacjach do naprawy rowerów zostały całkowicie rozkradzione. W niektórych przypadkach zdarzyło się to nawet dzień po ich zamontowaniu. Teraz przy stacjach naprawczych ostały się tylko pompki, choć w niektórych miejscach są zdewastowane.

- Zrezygnowaliśmy z idei fundowania darmowych śrubokrętów. Kilkukrotnie robiliśmy generalny przegląd stacji naprawczych. Regularnie tych narzędzi nie było. To narzędzia, za które w sklepie zapłacimy 2-5 złotych - mówi Piotr Hamarnik z ZIKiT-u. Pomysł samoobsługowych stacji rowerowych w Krakowie powstał dwa lata temu. Ustawiono je w pięciu miejscach, m.in. przy Błoniach czy Dworcu Głównym. Była tam pompka i zestaw podstawowych narzędzi dla rowerzystów, przypiętych stalowymi linkami.

Narzędzia znikały w ciągu kilku dni od ich założenia. Miasto kilka razy dokładało nowe. Teraz przy stacjach naprawczych ostały się tylko pompki, choć w niektórych miejscach zostały zdewastowane.

http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/wandale-wygrali-krakow-nie-bedzie-juz-naprawial-i-uzupelnial-samoobslugowych-stacji-do-naprawy-rowerow/

#krakow #rower #rowerowykrakow
Pobierz Cymerek - Wandale wygrali. Kraków nie będzie już naprawiał i uzupełniał samoobsługowy...
źródło: comment_0JVEzmLIqCeZRn0JjeFJCja5Gkk2jfUj.jpg
  • 23
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

U mnie w mieście pojawiły się takie stacje jakiś miesiąc temu, narazie nie widziałem ani nie słyszałem żeby ktoś je rozdupił, a w sumie jedną mijam całkiem często.
Osiem takich punktów kosztowało 40k zł.
@Cymerek: debile wandale to jedno ale debile uzednicy to drugie. Kompresor jest na każdej stacji benzynowej, których jest na pęczki w całym mieście. A wozić ze sobą ampule i zestaw łatek? Co za problem? Zresztą takie rzeczy to są potrzebne na trasie a nie w mieście..... Wyjątkowo głupo pomysłinwencji urzędniczej zniszczony przez sebixów albo gówniażerie.
@Cymerek powinni obserwować te stacje i w sekrecie utylizować każdego kto dopuścił się kradzieży
Po paru latach stan społeczeństwa znacząco by się poprawil