Wpis z mikrobloga

@Fueryon: @Fauler:

Mogę odpisać z dwóch perspektyw:

Linux (Ubuntu 16.04):
- Słabe wsparcie dla portu thunderbolt: przez długi czas nie działało wyświetlanie obrazu wysokiej rozdzielczości. Na szczęście HDMI działało (choć z zamiast 60Hz było mniej)
- Słabo bateria trzyma, tz nie ma tak zaawansowanego profilowania jak pod Windowsem, mimo to w trasie udawało mi się popracować ok 2-3h programowania/kompilowania.
- Reszta systemu ładnie działa
- Bardzo podstawowe wsparcie dla dotykowego
@trzeci: dzięki za info. W sumie zastanawiają mnie jeszcze 2 kwestie - jak bardzo źle wyglądają apki które mają problem ze skalowaniem i throttling (bo w tej kwestii zupełnie sprzeczne wyniki można w necie znaleźć). Jakby Ci się chciało, to podrzuć jakiegoś ss ze źle przeskalowanym interfejsem. Byłoby też super gdybyś odpalił jakiś zarzynacz procka i dał info z jakim zegarem pracuje po pewnym czasie i jaki to model cpu. Już
@Fueryon:
CPU: i7-6700HQ, nominalne taktowanie 2.6Ghz
Odpaliłem Prime95 w stress test, procesor wskoczył na:
- 3.1Ghz dla 8 wątków
- 3.2-3.3Ghz dla 2 wątków
- 3.4-3.5Ghz (niestabilne) dla 1 wątku
W sumie to podobnie rezultaty jak w artykule: http://www.ultrabookreview.com/8839-intel-core-i7-6700hq/

Poniżej zrzut z Synergy. Mozna zmienić rozmiar okienka, wiec koniec końców widać co tam jest.
Pobierz trzeci - @Fueryon: 
CPU: i7-6700HQ, nominalne taktowanie 2.6Ghz
Odpaliłem Prime95 w...
źródło: comment_VljFTmeYDAk1Jg03LdDXvhP3zu1lD5gP.jpg
@Fueryon: Mialem jedno niemile doswiadczenie z XPS, mianowicie gniazdo na audio nie dzialalo mi poprawnie. Tj: Przerywal mi prawy kanal. Jak sie obkrecalo wtyczka w gniezdzie to od czasu do czasu lapal, wiec ewidentnie wada fizyczna a nie sterownikow.
Jak spoglądnąłem blizej to okazalo sie ze gniazdo jest lekko przesuniete wzgledem otworu w obudowie, spowodowalo to to, ze bolec Jack nie siedzial w gniezdzie prawidlowo. Udalo mi sie to naprostowac przy