Wpis z mikrobloga

@justynakrysha: korki miały wydłużyć drogę o półtora godziny. Korek na 6 godzin z którego nie da się wyjechać (zjazd którym wyjechałem był pierwszy) nie jest czymś normalnym. Holendrzy potrafią sobie dużo lepiej rozplanować remonty i są one dużo mniej uciążliwe. Przez Niemcy co jadę to gdzieś jest problem (pierwszy raz byłem kierowcą). Po prostu mają tak słabe plany objazdów jak jakość dróg. Chaos w stylu polskim, nie tego się oczekuje od
@sroka22: możesz prosze podac, gdzie wczoraj byl ten korek na te 6h?
duzo remontow w bardzo uciazliwych miejscach jest pprzeprowadzana w nocy :) jednym z przykladow moze byc A1 gdzie ostanio wymienili cala nawierzchnie. ale czasami nie da sie pewnych rzeczy zrobic w ciagu nocy jak na przyklad remont wiaduktu itp.

skoro tak ci dobrze w holandii to trzeba bylo jechac do polski tymi holenderskimi autostradami. ( ͡° ͜ʖ
@daf38: w Holandii w tych godzinach często jest duży ruch ale nie stoisz kilka godzin nie mogąc zjechać (:
@piotreek88: masz objazd gdzie jest napisane np. "Amsterdam volg A" i jedziesz za żółtym znakiem z literą A. Krok po kroku do końca odjazdu.
@PanKracy582: @justynakrysha: tak, to chyba była już "2". Na pewno ona była zablokowana z powodu remontu. Odległość jednego zjazdu to było 6 godzin. Nie było
@sroka22: ja nie chce zjezdzac tylko przejechac przez te pseudo autostrady.I niestety musze stac te kilka godzin.Toalety-w Niemczech wystarczy poswiecic 70 centow i masz pachnacy kibel i muzyka w tle.Nie stac bylo?Na dzikich parkingach faktycznie roznie z tym bywa.Natomiast w Nl na pompie 1 lub 2 kible i ich stan naprawde rozny.Czesto syf.Na dzikich parkingach toalet brak lub syfiaste toytoye.
@daf38: na stacjach też stawałem do toalet, szału nie ma. Niemcy mają niskie standardy higieny w toaletach.
W Holandii fakt, mało postojów bez stacji i jakieś dziwne ale one są średnio potrzebne w tym kraju.