Wpis z mikrobloga

@Minieri: O shit. Ta laska co śle całusa do kamery to Marta Puda, moja koleżanka z czasów gimnazjum. Wiedziałem, że coś tam ćwiczyła, ale igrzyskami mnie zaskoczyła :D
  • Odpowiedz
Wiedziałem, że coś tam ćwiczyła

Marta Puda – polska szablistka, medalistka mistrzostw Polski, drużynowa mistrzyni Europy juniorów młodszych i juniorów, medalistka Letniej Uniwersjady

@zygmunt90: xD
  • Odpowiedz
@sarutobi: Nie mam zamiaru nikogo usprawiedliwiać, ale odpowiedź dyrektora związku jest dosyć sensowna. Igrzyska są co 4 lata, a nie co roku więc liczą się wyniki z 4 lat. Nie wiem czy Marta ma układy czy nie. Może ma, ale nie skreślałbym jej ze względu na wypowiedź jednej rozgoryczonej zawodniczki, która nie pojechała na igrzyska.
  • Odpowiedz
Bardzo podoba mi się wybór chorążego w tym roku:) z całym szacunkiem do osiągnięć Radwańskiej na zeszłej olimpiadzie, ale to nie ten kaliber. Za to Bielecki - dokonania, charyzma, ...nawet postura - doskonały wybór:)
  • Odpowiedz
@zygmunt90: Dla mnie nie ma to najmniejszego sensu. To nie wypowiedź "rozgoryczonej zawodniczki" a fakty pokazują, że Marta dostała się na igrzyska dzięki znajomościom. Dziewczyna, która: zdobyła Mistrzostwo Polski w tym roku, jest druga w rankingu, zostaje wytypowana przez trenera do kadry, jednak zostaje zastąpiona, bo prezes tak powiedział. Patologia. To tak, jakby Boniek nie zgodził sie na wyjazd na EURO jakiegoś piłkarza wybranego przez Nawałkę.
  • Odpowiedz
@sarutobi: Też uważam, że podważanie decyzji trenera nie ma sensu, ale nie porównywałbym piłki(gra drużynowa) z szermierką(sport indywiduwalny). Poza tym nie zapominajmy, że Marta pojechała tam jako rezerwa.
  • Odpowiedz