Wpis z mikrobloga

@menelaosPL: Dopiero co musiał dodać, jak ja postowałem w tym wpisie to najlepszy wynik był 20 (też nie wiem jakim cudem, jedyne co mi przychodzi na myśl to jakaś własność window która ma wartość numeryczną i jest modyfikowalna, wtedy można by zrezygnować z dodatkowej własności w literale obiektu oraz słowa kluczowego return). Tak czy siak szacun, choć sam pisze że jest cheaterem (więc może tak naprawdę nie rozwiązał, a
  • Odpowiedz
@menelaosPL: W sumie znalezienie takiej właściwości obiektu window nie było przecież specjalnie trudne i udało mi się zejść do 23 znaków (rozwiązanie w spoilerze), ale na mniej (20) na razie nie mam pomysłu.

• Odpowiedz
@ennovum: Niedużo tego mam póki co, bo nie siedzę nad tym za bardzo. Ludzie mnie z domów wyciagają i w ogóle, a ja chciałbym w spokoju posiedzieć przed kompem przy kawie i rozwiązywać łamigłówki :/ póki co mam:
id (2)
reflexive (3)
symmetric (23)
peano
  • Odpowiedz
@ennovum: Transitive wiem na czym ogólnie polega, ale nie umiem wymyślić dobrego przykładu xD ale póki co siedzę i kminię nad array, to jest dla mnie jakiś kosmos. Udało mi się spełnić 1 z 2 warunków, a na drugi za cholerę nie mogę wpaść\*, przeglądam już nawet kod źródłowy Chrome'a w poszukiwaniu jakichś podpowiedzi (bo niestety specyfikacja ES2015 jest bardzo uboga jeśli chodzi o metodę Array.isArray, ES5 była bardziej
  • Odpowiedz