Wpis z mikrobloga

To uczucie kiedy tankujesz świeżo zagazowanym autem do pełna i za 40 litrów słodkiego eliksiru prędkości płacisz 70 zł. Nie montowanie instalacji LPG w samochodzie to jakiś absurd, nie rozumiem dlaczego na drogach są jeszcze samochody na benzynę. Płacisz 3000zł za dobrą instalację i w 10 lat oszczędzasz dziesięć razy tyle. Taniej to już chyba tylko komunikacją miejską, o ile macie bilety ulgowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#motoryzacja #auto #januszebiznesu #cebuladeals
mirekmirkowski - To uczucie kiedy tankujesz świeżo zagazowanym autem do pełna i za 40...

źródło: comment_5yiIX2sZ98urecGZT42tF2dwUjZSH6ml.jpg

Pobierz
  • 237
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czarmander mam auto ktore jak.gazowałem to było warte 5,5k plus gaz za 2,5k zrobiłem już 80tkm bez grzebania w instalacji tylko filtry i regulacja. Nawet nie chce mi się liczyć ile zł oszczędziłem.
  • Odpowiedz
: wiesz, jak masz gaz, to masz taki magiczny przycisk i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przełączasz na samą benzynę! Nie ma żadnego spalania gazu, instalacja jest całkowicie wyłączona. Wystarczy nacisnąć i już możesz sobie wjeżdżać gdzie chcesz. Niesamowite nie? xD

Czyli twierdzisz, że przełączając na benzynę instalacja LPG magicznie znika i można wjeżdżać na zakazy wjazdu pojazdów wyposażonych w instalacje LPG?
@Adams_GA:
  • Odpowiedz
@nico112: jeśli nie stwarzasz żadnego zagrożenia, to dlaczego nie dogadać się ze wspólnotą że będziesz wjeżdżać wyłączając uprzednio instalację? W ogóle jaką moc prawną ma taki znak? Zerową.
  • Odpowiedz
@Adams_GA: nie ma żadnej
chodzi o to że jak jebnie to twoje OC nie pokryje szkód bo był znaczek że nie wolno wjeżdżać na LPG a ty wjechałeś

i to nie chodzi o wyłączanie instalacji bo to nie ma znaczenia, chodzi o hipotetyczną sytuację w której oba zawory na butli zawiodą i gaz się z niej ulotni i gdzieś tam zgromadzi ( a potem bum)
  • Odpowiedz
@Adams_GA: właśnie te znaki przed halami mają jakąś moc prawną? Czy to dla ozdoby? Można wyciągnąć jakieś konsekwencje od kogoś kto ich nie przestrzega? Np. Wjeżdżając autem z LPG
  • Odpowiedz
@Chochla: nowoczesna instalacja nie wypuści gazu nigdy (z butli, bo te 2 litry co sobie krążą w rurkach to niech uciekają), po to właśnie są elektrozawory, konieczność wymiany butli i zaworów co 10 lat, sprawdzanie szczelności na przeglądzie i takie tam
ale teoretyczna możliwość istnieje
  • Odpowiedz
@Adams_GA:

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY

z dnia 12 kwietnia 2002 r.

w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.

§ 108. 1. W garażu zamkniętym należy
  • Odpowiedz
@Chochla: @coo84: Ale teoretycznie według mnie wystarczy, że ktoś uderzy w Ciebie na parkingu, gaz się rozszczelni, jebnie i fakt faktem będzie wina tego co w ciebie uderzył ale raczej właściciel który wjechał na zakazie również będzie w jakimś stopniu winny.

Dodatkowo to chodzi chyba głównie o wentylacje bo np. tutaj: https://galeria-lodzka.pl/o-galerii/parking/ jest parking który jest przewiewny na każdą stronę i zakazu nie ma.
  • Odpowiedz
chodzi o to że jak jebnie to twoje OC nie pokryje szkód bo był znaczek że nie wolno wjeżdżać na LPG a ty wjechałeś

@coo84: a ty masz regres do kogoś kto montaż tej instalacji zepsuł, czy to do producenta czy do januszexgaz.

chodzi o hipotetyczną sytuację w której oba zawory na butli zawiodą i gaz się z niej ulotni i gdzieś tam zgromadzi ( a potem bum)

tylko wiesz,
  • Odpowiedz
@coo84: Ale wszystko może zawieść. Oczywiście szansa na to, że butla się rozszczelni i jebnie po uderzeniu lub sama z siebie jest pewnie podobna co do wygrania 6 w lotka no ale właśnie. Niektórzy czasem wygrywają :D
  • Odpowiedz