Wpis z mikrobloga

To uczucie kiedy tankujesz świeżo zagazowanym autem do pełna i za 40 litrów słodkiego eliksiru prędkości płacisz 70 zł. Nie montowanie instalacji LPG w samochodzie to jakiś absurd, nie rozumiem dlaczego na drogach są jeszcze samochody na benzynę. Płacisz 3000zł za dobrą instalację i w 10 lat oszczędzasz dziesięć razy tyle. Taniej to już chyba tylko komunikacją miejską, o ile macie bilety ulgowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#motoryzacja #auto #januszebiznesu #cebuladeals
mirekmirkowski - To uczucie kiedy tankujesz świeżo zagazowanym autem do pełna i za 40...

źródło: comment_5yiIX2sZ98urecGZT42tF2dwUjZSH6ml.jpg

Pobierz
  • 237
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RSGApps: czemu gaz ujmuje przyjemnosci we wciskaniu gazu? Ja dosc ze mam przyjemnośc to płace za 100km 11l*1,65 za litr gazu ~ 18zł! i dosc ze mocy nie traci na gazie ( to juz nie te intalacje co 8-10 lat temu) to jeszcze mam quattro i to dopiero przyjemnośc!
  • Odpowiedz
@Larkin21: no właśnie sens tego mojego komentarza odnosił się do tego że ludzie na co dzień a) śmieją z LPG, a przynajmniej traktują jak paliwo II kategorii, b) narzekają na ceny Pb95/98, c) na urlop "jedziemy Twoim bo duży no i na gaz" ;)
  • Odpowiedz
@Kolczi: spoko, nie neguje gazu, pisze tylko ze nie jest dla wszystkich :). Mi przy przebiegu rocznym max 5k km gaz niepotrzebny ;).
A quattro u mnie tez pracuje, dobra sprawa :D
  • Odpowiedz
@mirekmirkowski:
A co z wybuchami i niszczeniem silnika?
Sąsiadowi tydzień temu stanęło w płomieniach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Chyba nie bez powodu do niektórych parkingów podziemnych zabraniają wjeżdżać zagazowanym samochodom.
Kumpel z Australii znowu, kupił accorda 8 i założył gaz, bo taniej i ma spokój.
Wychodzi na to, że u nas to c--j a nie instalacje?
Źle przypuszczam, że większe silniki będą bardziej tolerancyjne na gaz(v6,
  • Odpowiedz
@6c75726b6572: Bujda na resorach z tymi wybuchami, za dużo filmów :) A nie mają prawa cie nie wpuścić na parking (znak zakaz wjazdu LPG nie widnieje w tablicy znaków, jest tylko "wymysłem"). Co najwyżej mogą cię poprosić żebyś sobie pojechał. Ja jeżeli jadę na taki parking to ~1/0.5 km przed przełączam ręcznie na benzynę żeby nie śmierdziało (możliwe że parking ma czujki gazu i to faktycznie był by problem).
lSandwichl - @6c75726b6572: Bujda na resorach z tymi wybuchami, za dużo filmów :) A n...
  • Odpowiedz
@rzydoMasonerya To już przeżytek, teraz się robi tak że wtryskiwacze od benzyny podają gaz w stanie ciepłym więc się nie przegrzewają, do tego można od razu odpalać na gazie bo nie ma parownika, jedyną wadą poza ceną jest to że pompa jest w zbiorniku przez co wchodzi mniej gazu
  • Odpowiedz
@6c75726b6572:
Z wybuchami silnika? Srsly? A odnośnie parkingów podziemnych, to jakoś przeżyję, ewentualnie zrobię tak jak @lSandwichl: mówi i wyłączę odpowiednio wcześnie instalację
@I_try_to_talk_to_you: ktoś powyżej mówił żeby kupić Teslę, to będzie jeszcze taniej. Jakby mnie było stać i by były w PL normalnie supercharge, to wiadomo że bym kupił. Fan cebuli here ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz